Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zápalu hrdla sa pohodlne zbavíte aj bez lekára
Zdielať na

Zápalu hrdla sa pohodlne zbavíte aj bez lekára

Zdroj: strepsils.sk

BRATISLAVA / Bolesť hrdla, plný nos a kašeľ sú typickými príznakmi prechladnutia, ktoré je vo väčšine prípadov zapríčinené vírusmi. Ochorenie pritom veľmi často súvisí s aktuálnym ročným obdobím. Najčastejšie trpíme na prechladnutie od októbra do februára, kedy podľa štatistik priemerne ochorie nachladnutím každý dvadsiaty človek. Ochorenie veľmi úzko súvisí s vonkajšou teplotou.<i id="_gde_isndwl_qbmhlsjhwa" style="display: none !important; visibility: hidden !important"></i> <script type="text/javascript"> (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['hit', 'gdesk', 'AfI6tmurk_zNMn3ftSVRwbPpHPv_KIckFTi.JWtDy9r.f7', 'tafrhvpsrb', 'ihoscgvfzjixovgigyhtdintkdlv'], ['viewable', 'gdesk', 'AfI6tmurk_zNMn3ftSVRwbPpHPv_KIckFTi.JWtDy9r.f7', 'qbmhlsjhwa', '_gde_isndwl_qbmhlsjhwa']); </script> <script type="text/javascript" src="//gdesk.hit.gemius.pl/gdejs/xgde.js"> </script>

Symptómy prechladnutia môžu byť veľmi nepríjemné, netreba však hneď navštíviť lekára. Vo väčšine prípadov postačí liečba voľnopredajnými liekmi, ktorá nás ušetrí zdĺhavého sedenia v čakárni a zároveň tiež rizika nákazy závažnejším ochorením.

Použiť môžete napríklad Strepfen Sprej, ktorý účinkuje už v priebehu 5 minút a zmierňuje bolesť až na 6 hodín.

Bolesť hrdla je bežný stav, ktorý postihuje dospelých niekoľkokrát ročne. “K bolesti v krku dochádza vtedy, keď infekcia, zvyčajne vírusového pôvodu, spôsobí poškodenie sliznice charakterizované lokálnym zápalom. Pre ten sú, okrem iného, charakteristické bolesť a opuch v hrdle a s tým spojené ťažkosti s prehĺtaním,” vysvetľuje  MUDr. Jiří Slíva, PhD.

Efektívna liečba

Hoci príznaky prechladnutia môžu byť nepríjemné a spôsobovať nepohodlie, bolesti hrdla sú zriedka závažné a zvyčajne sa ich dokážeme zbaviť domácou liečbou za pár dní. Ako radí MUDr. Slíva: “Voľnopredajné liečivá, ktoré zmierňujú bolesť a zápal, sú veľmi efektívne najmä v prvých dňoch ochorenia, keď sú príznaky najhoršie.”

Účinným riešením na takú bolesť v hrdla môže byť už spomínaný nový Strepfen Sprej. Ten vďaka inovatívnemu zloženiu (Jediný autorizovaný orálny sprej s obsahom flurbiprofénu v Slovenskej republike pre krátkodobú symptomatickú liečbu príznakov akútneho zápalu hrdla.) s účinnou látkou flurbiprofénu tlmí zápal hrdla a zmierňuje bolesť už v priebehu 5 minút po podaní.

Navyše svojim ochladzujúcim účinkom pomôže zmierniť bolesť hrdla až po dobu 6 hodín. Táto novinka vo forme spreja je ľahko aplikovateľná, pričom pomáha až od 3 ťažkostí naraz – tlmí bolesť, zmierňuje opuch a zmierňuje ťažkosti s prehĺtaním.

Dôležité informácie

Strepfen Sprej 8,75mg orálna roztoková aerodisperzia je liek na vnútorné užitie. Obsahuje flurbiprofén. Pred použitím lieku si pozorne prečítajte písomnú informáciu pre používateľa. O prípadných rizikách a nežiaducich účinkoch sa poraďte s lekárom alebo lekárnikom.

Nový Strepfen Sprej je účinným riešením na bolestivý zápal hrdla. Vďaka inovatívnemu zloženiu s účinnou látkou flurbiprofen tlmí zápal, zmierňuje opuch a uľavuje od ťažkostí s prehĺtaním. Na bolesť účinkuje už v priebehu 5 minút a zmierňuje bolesť až na 6 hodín.

Novinka vo forme spreja je ideálnou voľbou pre ľudí, ktorých práca si vyžaduje časté rozprávanie (učitelia, obchodní zástupcovia, a pod.), ako aj pre ľudí, ktorí nemajú čas čakať, kým sa rozpustí pilulka, ako aj na podanie počas noci.
Liek je dostupný bez lekárskeho predpisu. Odporúčaná predajná cena je 7,99 Eur. www.strepsils.sk