Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kombinácia rozhovoru a fotografie. A minister Glváč ako krstný otec
Zdielať na

Kombinácia rozhovoru a fotografie. A minister Glváč ako krstný otec

BRATISLAVA / Sedem fotografov, ktorí vám svet ukážu inak. Sedem osobných rozhovorov s tými najlepšími vo svojej profesii. Interview s fotografiou je už treťou knihou Juraja Mravca v rámci projektu zo zákulisia veľkých fotografov. Aj pokračovanie pokrstil minister obrany Martin Glvač.

Autor prináša fotografie známych fotografov, ktoré dopĺňa rozhovormi s nimi. Do najnovšieho pokračovania oslovil sedem umelcov.

Glvač: Ako dostať kyjakom...

Fotografie potetovaných väzňov či vojnové zábery zaujali aj ministra obrany Martina Glvača.

"V predvianočnom období je to tak, ako keby ste dostali kyjakom do hlavy," povedal krstný otec knihy. Tá je strhujúcim čítaním o fotografii, fotografoch a živote.

"Mnohým sa môže zdať tá kniha malá. Ale skutočné umenie asi nevyžaduje veľa slov," dodal Martin Glvač. Minister obrany si rolu krstného otca zopakoval už po druhýkrát. 

Iný pohľad na svet

Interview s fotografiou No. 3, je pokračovaním úspešného projektu, ktorý na Slovensku i v Česku získal už v roku 2003 ocenenie Kniha roka vo svojej kategórii.

Autor knihy si tentoraz vybral sedem fotografov, ktorí cez objektív ukazujú svoj pohľad na svet. "Našiel som si ich našiel. Autorov, po ktorých mi zatúžilo srdce. Za tým som išiel a to sa podarilo," vysvetlil spisovateľ a novinár Juraj Mravec. 

Viac o krste knihy Interview s fotografiou No. 3 v reportáži: