Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tínedžerka našla pri kúpaní v jazere polkilovú zlatú tehlu
Zdielať na

Tínedžerka našla pri kúpaní v jazere polkilovú zlatú tehlu

BERLÍN / Tínedžerka pri kúpaní v jazere v nemeckých Alpách našla zlatú tehlu, ktorá váži 500 gramov. Polícia sa snaží sa zistiť, ako sa do jazera Königssee dostala.

Tehličku zlata objavila pri potápaní sa v smaragdovo zelenom jazere Königssee v Berchtesgadenskom národnom parku v Bavorsku 16-ročná dievčina. 

Dievča bolo na prázdninách. Tínedžerka uviedla, že zlatú tehlu našla v piatok v približne dvojmetrovej hĺbke. Zlato odovzdala polícii.

Podľa portálu time.com, zlatá tehlička vážila 500 gramov a merala približne 6 centimetrov.

Zlatú tehlu našla pri potápaní 16-ročná tínedžerka:

SITA

Zapečatená ortuť

Slovenský dôchodca na polícii odovzdal fľašku, ktorú našiel pred 25 rokmi v areáli nemocnice. Odvtedy ju mal doma, fľaška bola zapečatená. Pred pár mesiacmi sa rozhodol využiť zbraňovú amnestiu a nebezpečnú látku odovzdal.

"Pomyslel si, že urobí dobrý skutok, že to nevyhodí do smetí, lebo by to bolo vážne. Potom mi ale volal z polície, že mu mám priniesť cigarety, pretože nevie, koľko času na stanici strávi," hovorí kamarát nálezcu.

Policajti nevedeli, čo majú robiť. "Nevedeli, čo majú robiť. Zavolali niekomu a nikto nemohol ísť ani dnu, ani von," opisuje zážitok nálezca.

Muž chcel spraviť dobrý skutok, na polícii veľmi nepochodil. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články