Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Alex našiel na ulici opustené bábätko v kočíku, ešte malo pupočnú šnúru
Zdielať na
Zahraničie

Alex našiel na ulici opustené bábätko v kočíku, ešte malo pupočnú šnúru

KALIFORNIA / Dieťa malo iba jeden deň a malo ešte pupočnú šnúru, keď ho našli na ulici. Novorodeniatko prežilo, po jeho matke pátra polícia. Na mieste, kde nechala kočík, ju nikto nepozná.

Kočík, ktorý stál na rohu ulice dlhší čas si okoloidúci nevšímali. Venovať pozornosť mu začali až keď tam stále stál. Skontroloval ho jeden z obyvateľov predmestia Los Angeles.

S pupočnou šnúrou

"Videl som plachtu a zdala sa mi v porovnaní s kočíkom príliš čistá. Niečo mi našepkávalo, že sa tam mám ísť pozrieť," hovorí nálezca bábätka Alex Diaz.

V kočíku bolo opustené dieťa. Chlapec bol zabalený v plachte. Narodil sa zrejme len deň pred tým, na sebe mal stále pupočnú šnúru. "Skontroloval som ho či má pulz, pretože sa vôbec nehýbalo. Hneď ako som sa ho dotkol začalo sa hýbať a plakať," dodal Alex.

Alex zavolal na miesto lekárov a políciu. Muži zákona kontrolujú záznamy z okolitých bezpečnostných kamier a snažia sa nájsť stopy po matke, ktorá sa zrejme tohto hrozného činu dopustila.

V stabiliziovanom stave

"Ak už niekto urobí taký zúfalý čin, nechápem prečo takto. Veď tu blízko je kostol, stačilo len zazvoniť. Keby ho len nechala pred dverami určite by to bolo lepšie ako nechať dieťa len tak na ulici," uviedol miestny farár David Matz.

Zdravotníci dieťa previezli do nemocnice. Po základných ošetreniach je v stabilizovanom stave. Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy