Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Radnovciach zomrel trojmesačný Ricardo. Príčina je zatiaľ neznáma
Zdielať na
Krimi

V Radnovciach zomrel trojmesačný Ricardo. Príčina je zatiaľ neznáma

RADNOVCE / Záchranári sa márne pokúšali oživiť trojmesačné bábätko. Chlapec zomrel pravdepodobne už v noci. Mohlo ísť napríklad o syndróm náhleho úmrtia, ale zatiaľ nie je vylúčené ani cudzie zavinenie. Presnú príčinu smrti odhalia až výsledky pitvy.

Rodičia trojmesačného Ricarda z Radnoviec (okres Rimavská Sobota) privolali záchranku v stredu ráno krátko po siedmej. Vtedy si všimli, že chlapec nedýcha a má studené ruky.

"Dieťa nejavilo žiadne známky života. Napriek tomu sa ho záchranári pokúšali oživiť. Napriek ich maximálnej snahe sa to žiaľ nepodarilo," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

"Neviem ako sa to stalo. Hovorí sa, že sa zadusil," uviedla susedka. "Privolaný lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie, preto na presné určenie smrti bola nariadená súdna pitva," dodala Lacyková-Krčová.

Zlé podmienky

Podľa informácií TV JOJ chlapec nemal na tele známky vonkajšieho násilia, no žil v chudobných podmienkach s nízkym hygienickým štandardom.

Dieťa nemalo vonkajšie známky násilia, no žilo v špinavých a chudobných podmienkach. Chlapček bol najmladší zo siedmich súrodencov. Susedia mali voči rodičom výhrady.

"Toľko detí majú, aj úplne maličké. Veď si predstavte, že na jeseň, už bolo dosť chladno, tak tie deti bosé chodili," tvrdí sused.

Nevedela, kedy sa narodil

Matka podľa svedkov ani nevedela, kedy syna priviedla na svet. Záchranárom a policajtom nevedela predložiť potrebné doklady dieťaťa. Hoci sa chlapec narodil 30. apríla, jeho matka mu rodný list a kartu poistenca vybavila až po smrti.

Ricardo bol zapísaný v matričnej knihe na základe údajov, ktoré matrike poskytla nemocnica, kde sa chlapček narodil. Polícia prípad vyšetruje ako prečin usmrtenia. Zatiaľ nikoho neobvinili.

Pozrite si reportáž Edity Hutkovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy