Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Poštárky odmietajú chodiť na Bratislavskú ulicu v Žiline, boja sa
Zdielať na

Poštárky odmietajú chodiť na Bratislavskú ulicu v Žiline, boja sa

ŽILINA / Obyvatelia Bratislavskej ulice v Žiline nevideli poštárku dva roky. Slovenská pošta tvrdí, že doručovateľky, ohrozili tamojší obyvatelia. Miestni tvrdia, že to nie je pravda. Slovenská pošta tvrdí, že je tam nebezpečenstvo úrazu.

"Boli tu napadnuté poštárky. Nie je to pravda, absolútne," tvrdí jeden z obyvateľov mestskej časti Kolonka. Podľa reportérky TV JOJ Ivety Marešovej je v mestskej časti ťažké sa vyznať. Chýbajú schránky, zvončeky, menovky aj súpisné čísla.

"V bytových domoch žijú prevažne neprispôsobiví občania, vchody sú značne znečistené s veľkou pravdepodobnosťou úrazu a zdrojom nákazy," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Spísali petíciu

Obyvatelia si musia chodiť pre svoje zásielky na poštu osobne. Spísali petíciu, ktorou chcú dosiahnuť návrat poštárky. "Vyše 80 ľudí sa podpísalo a doteraz nám nebola poštárka určená," uviedla miestna obyvateľka.

Žilinská radnica v súčasnosti overuje situáciu. Ak chýbajú na Bratislavskej ulici súpisné čísla, magistrát ich dá vyrobiť a namontovať.

Jeden z miestnych obyvateľov má nápad, ako problém vyriešiť. "Je tu rómske centrum. My by sme boli radi, keby dávali poštu do centra, odtiaľ by si ľudia brali poštu," tvrdí Alexander Rác.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy