Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nálepkovský "masaker" motorovou pílou: V osade sa strhla hromadná bitka
Zdielať na

Nálepkovský "masaker" motorovou pílou: V osade sa strhla hromadná bitka

NÁLEPKOVO / V osade v Nálepkove to počas noci opäť vrelo. Mierny konflikt z minulosti tam išli riešiť zhruba pätnásti členovia rodiny vyzbrojení palicami, nožmi a motorovou pílou. Takto napadli svojich susedov.

Na bitku do nálepkovskej osady vyštartovalo približne 10 policajných hliadok. Policajtom zo Spiša tu prišli pomôcť aj košickí PMJčkári. Štyridsaťsedemročný Miroslav prišiel v pondelok domov a zalial si kávu.

Nestihol ju ani dopiť a do jeho domu vrazilo približne 15 vyzbrojených mužov. Strhla sa poriadna mela. Podľa miestnych útočili ako zvery. Údery a rany smerovali v najväčšej miere na Miroslava. No pod ruky útočníkom sa dostala aj jeho matka.

Prevoz do nemocnice

"Svokru udreli palicou. Ale chlap je celý pobitý," opisuje Miroslavova manželka. 

"Staršia žena bola hospitalizovaná so zlomeninou lícnej kosti a otrasom mozgu," informuje hovorca nemocnice Tomáš Kráľ. Miroslava po stabilizácií previezli vo vážnom stave s krvácaním do mozgu, opuchom mozgu, zlomenou lebečnou kosťou do košickej nemocnice.

Podľa osadníkov rozzúrení a poriadne opití muži s motorovou pílou zničili všetky dvere v dome.

Sedem podozrivých

Zmenili ich na triesky. Mirova rodina hovorí o šťastí, že naňho nezaútočili s motorovou pílou. Keď už policajti v osade situáciu upokojili, na miestne obvodné oddelenie predviedli sedem podozrivých mužov.

"Všetci siedmi páchatelia, medzi nimi jeden mladistvý, boli ešte toho dňa zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia," tvrdí hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Na mieste bol redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy