Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Lukáš (†2) nie je jediný, kto sa utopil uväznený v aute v Ružíne
Zdielať na

Lukáš (†2) nie je jediný, kto sa utopil uväznený v aute v Ružíne

RUŽÍN / Po nitrianskej tragédií, keď otec zabudol svoje dieťa v aute, je na Slovensku ďalší tragický prípad. Malému Lukášovi sa stalo osudným mimovoľné zosunutie auta do vodnej nádrže Ružín. Miesto na pláži Počkaj je zrejme zakliate. Nie je to prvá takáto nehoda.

Tragédia, pri ktorej zomrelo dvojročné dieťa, sa stala presne na tých istých miestach, kde aj pred dvoma rokmi. Vtedy sa v aute vo vodách Ružína utopil rybár.

Žena sem prišla v nedeľu večer pozrieť svojho manžela, ktorý aj s deťmi rybárčil. Pricestovala aj s ich najmladším synom Lukáškom. Podľa rybárov dieťa zaspalo v aute, a tak ho v auto sedačke nechala vyspať sa. "Je to strašné. To auto sa pohlo a skončilo vo vodnej nádrži," opisuje svedok.

Podľa ľudí, ktorí v osudný večer boli pri Ružíne, sa pohybujúce auto pokúšali rodičia zastaviť. To sa im však nepodarilo. Auto aj so spiacim dieťaťom vošlo do vody. Otec síce ihneď volal záchranné zložky, no z vody sa im už chlapčeka dostať nepodarilo.

Pomáhali aj rybári

Na pomoc sa zbehli všetci rybári z okolia. No pomoci už nebolo. Auto z vody vytiahli po niekoľkých hodinách až hasičskí potápači z Humenného.

"Vzhľadom na citlivosť ako aj okolnosti tohto prípadu, bližšie informácie nateraz poskytovať nebudeme," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Podľa zdroja televízie JOJ je policajné vyšetrovanie na začiatku. Začali stíhanie pre prečin usmrtenia, za ktorý hrozí až 5-ročné väzenie. Rybári sa zhodli na jednom. Veľkou smolou je, že auto bolo zaparkované smerom do vody.

Pochovaný v aute

Posledný augustový deň v roku 2013 stal Ružín osudným aj pre 46-ročného rybára. Spolu s ďalším spali v aute. To sa nad ránom dalo do pohybu. Jeden muž vyplával, druhému sa to nepodarilo.

"V prípade spred dvoch rokov sme trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v zmysle zákona prerušili, pretože napriek vykonávanému vyšetrovaniu, sa nepodarilo zistiť také skutočnosti, pre ktoré by bolo možné obviniť konkrétnu osobu," tvrdí Szabó.

Reportáž spracoval redaktor Matúš Gavlák:

Najčítanejšie správy