Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Priehrada pochovala rybára, zostal uväznený v aute
Zdielať na

Priehrada pochovala rybára, zostal uväznený v aute

MARGECANY / Rybačka sa skončila tragédiou. Dvaja rybári si v piatok večer odparkovali svoje auto asi 3 metre od priehrady Ružín v okrese Gelnica. V ňom sa rozhodli prespať. Počas spánku, sa auto dalo samovoľne do pohybu a spadlo do vody.

Jeden sa zachránil

Pohyb auta zobudil jedného z rybárov, ktorý spal na predných sedadlách. Podarilo sa mu z auta vyplávať. Starší z rybárov však o stal na zadných sedadlách a nepodarilo sa mu z auta vyplávať.

Okolo 4-tej ráno prišli na miesto hasiči z Gelnice. Na pomoc zavolali aj Hasičskú záchrannú brigádu Humenné, ktorá má špecializovaných potápačov. S ich pomocou, vytiahli červený Nissan s prešovskou poznávacou značkou na breh.

Nejasné okolnosti nešťastia

"Gelnickí hasiči vyrazili na miesto pred štvrtou hodinou ráno. Na mieste zistili, že jednej osobe sa podarilo z auta dostať a vyplávať, druhá osoba pravdepodobne ostala vo vozidle, ktoré sa nachádza v hĺbke asi šesť metrov," uviedol hovorca košických hasičov Ladislav Fatura.

Záchranári odviezli zraneného muža do nemocnice v Krompachoch. Utrpel šok, nemal by mať však vážnejšie zranenia. Hasiči zatiaľ nemajú informácie o osobách, ktoré sa v aute nachádzali. "Udalosť bude predmetom vyšetrovania polície," doplnil hovorca hasičov.

SPRÁVU BUDEME PRIEBEŽNE AKTUALIZOVAŤ

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ - Matúš Gavlák

Súvisiace články

Najčítanejšie správy