Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V Hurghade našli dve mŕtve Češky (†36,†8)
Zdielať na

V Hurghade našli dve mŕtve Češky (†36,†8)

HURGHADA / V obľúbenom letovisku, egyptskej Hurghade boli nájdené dve mŕtve české turistky. Informáciu uviedlo Ministerstvo zahraničných vecí ČR. Príčina smrti žien zatiaľ nie je známa. S prípadom zrejme súvisí aj náhla hospitalizácia muža v miestnej nemocnici, ktorý má byť otcom jednej z nich.

"Môžem potvrdiť, že sa v Egypte našli dve mŕtve Češky. Ide o matku s dcérou," potvrdila pre iDNES.cz hovorkyňa českého rezortu diplomacie Johana Grohová. Ako spresnila, doposiaľ je jasné toľko, že sa české turistky neutopili, ani sa nestali obeťami únosu.

Turistky mali byť nájdené v hotelovej izbe

"Informáciu sme dostali a sme v spojení so zástupcami cestovnej kancelárie," uviedol český veľvyslanec v Egypte Pavel Kafka. Podľa informácií Českej televízie ide o 36-ročnú ženu a jej 8-ročnú dcéru. Obe turistky z Karvinej mali byť nájdené v hotelovej izbe.

Podľa informácií portálu iDNES.cz sa telá našli v izbe hotelu Titanic Palace. Českých turistov tam vozí cestovná kancelária Blue Style. "Máme úplne rovnaké informácie," uviedla tajomníčka Asociácie českých cestovných kancelárií Katarína Petříčková.

Možná otrava

Hoci príčina smrti zatiaľ stále nie je známa. Česká televízia ďalej dodala, že sa zrejme matka s dcérou otrávili. Správy o tom, že nešťastie súvisí s otravou, označila hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová za špekulácie. "Môže to tak byť, ale my to v túto chvíľu nevieme," povedala Grohová. 

Česká televízia s odvolaním na príbuzných uviedla, že trojicu deň predtým postihli žalúdočné potiaže. Tie sa Česi pokúsili zmierniť liekmi dovezenými z domu. Muž sa v noci prebudil, objavil bezvládne telá manželky a dcéry, zavolala pomoc a skolaboval. Príbuzní taktiež tvrdia, že sa rodina stravovala výhradne v hoteli.

Dostali odlišné jedlo

Na možnú otravu jedlom ukazuje aj nepotvrdená informácia ČTK o tom, že trojica údajne navštívila reštauráciu typu à la carte, kde mohla dostať odlišné jedlo než ostatní hoteloví hostia. Iní ubytovaní v komplexe obdobné problémy nemajú, citoval server TN.cz hovorcu Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr (AČCKA) Jana Papeže. Hotel je veľmi rozľahlý a nachádza sa v ňom hneď niekoľko reštaurácií a barov.

Raňajky, obedy a večere sú podávané v dvoch hlavných reštauráciách Cleopatra a Antonio. Potom sú tu ešte dve reštaurácie à la carte, ktoré servírujú mexickú a japonsko-čínsku kuchyňu. ďalej sa v komplexe nachádzajú tri bary, z toho jeden pri bazéne.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy