Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Faraónova pomsta. Keď dovolenku presedíte na záchode
Zdielať na

Faraónova pomsta. Keď dovolenku presedíte na záchode

BRATISLAVA / Dovolenka nie je len o kúpaní a opaľovaní, ale aj o leňošení pri bare a vychutnávaní si domácich špecialít a drinkov. A najmä studených. Keď sa zadarí, je to celkom fajn. Horšie je, keď sa nám do toho nabúra nevítaný hosť - hnačka.

Faraón ma aj tak dobehol a nepustil

"Išla som do Egypta prvý raz a dostala som inštrukcie, že je dobré brať ten ich liek. Tak som ho brala preventívne dvakrát denne, napriek tomu, tretí deň ma Faraón dobehol a už ma nepustil do konca dovolenky," tvrdí Magdaléna, účastníčka zájazdu v Egypte.

V exotickom svete na Vás číha čokoľvek ale najčastejšie ide práve o faraónovu pomstu. Je zákerná, pretože si vyberie kohokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek! Mnohí si kladú otázku, prečo sa to volá práve faraónova pomsta. Je to ešte z čias dávno minulých, keď archeológovia našli pyramídy a začali vykopávať hrobky.

"Tak sa traduje, že každý, kto takúto hrobku otvoril a z nej niečo ukradol to bohatstvo, tak ho pochytila faraónova pomsta," vysvetľuje odborníčka na cestovný ruch Petra Mydlová.

Dajte si preventívne pol deci

Faraónova pomsta sa v súčasnosti preniesla do miernejšej formy. Nikto Vás už síce nezabije, no dostanete poriadnu hnačku, na ktorú len tak ľahko nezabudnete. Ak to na Vás príde - tesne predtým sa budete cítiť vyčerpaný a na toalete môžete stráviť aj celé dni.

"Keď vlastne príde prímes krvi v stolici alebo sú teploty veľmi vysoké alebo prídu kŕče v bruchu, tak vtedy je lepšie vyhľadať lekára, ktorý vlastne naordinuje antibiotickú liečbu," hovorí doktorka MUDr. Silvia Dobrodenková z oddelenia cudzokrajných chorôb.

Najčastejšie ale turistom zaberá miestny liek, ktorý dostane v ich lekárni. Samozrejme k tomu treba pripojiť aj diétu a piť veľa vody. Väčšina Slovákov si zvykne dať preventívne poldeci.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články