Oblačno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Hľadaného Filipa (†26) našli. V potoku, dobodaného
Zdielať na

Hľadaného Filipa (†26) našli. V potoku, dobodaného

OPATOVCE NAD NITROU / Filipa, ktorého polícia a rodina hľadala viac ako týždeň, našli! Utopeného a dobodaného v rieke v Opatovciach nad Nitrou (okr. Prievidza). Tam ho aj poslednýkrát videli. Na ruke priviazaný kameň.

Našla ho sestra

26-ročný Filip Škandík z Opatoviec nad Nitrou bol nezvestný od 15. augusta. Naposledy ho videli ako ide ráno do práce. Sestra s kamarátmi po ňom pátrala každý deň. V sobotu poobede našla v strede rieky Nitra telo.

Privolaní hasiči ho vytiahli na breh. Tu zistili, že má o ruku priviazaný kameň. "Na pravej ruke mal špagátom priviazaný asi 20-kilogramový kameň," uviedla trenčianska krajská hovorkyňa polície Elena Antalová. Najskôr si mysleli, že spáchal samovraždu. Telo bolo v značnom štádiu rozkladu a tak sa hneď nedalo určiť, že to je on. 

Lekárka vyhlásila, že ho niekto zabil

Privolaná súdna lekárka vyhlásila, že ho niekto zavraždil. Mal podrezané hrdlo, dobodané brucho. Policajti v nedeľu prečesávali okolie a hľadali vražednú zbraň, prípadne iné veci.

Na mieste boli aj potápači, ktorí prehľadávali rieku. Filip bol podľa svojich príbuzných bezproblémový chalan. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi začal trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí 15 až 20 rokov väzenia," dodala Antalová. 

Naposledy ho videli pri rieke

26-ročný Filip Škandík bol nezvestný viac ako týždeň. Jeho stopa končí v miestach okolo rieky, v Opatovciach nad Nitrou. "Naposledy bol videný vo štvrtok 15. augusta pri rieke. Utekal smerom do roboty," hovorí sestra nezvestného Veronika Škandíková.

Filip však do práce neprišiel. Doma nechal všetky svoje veci, pri sebe nemal ani doklady a peniaze. "Bol to bezproblémový chalan. Každý má nejaké problémy, ale neboli také veľké, aby pomýšľal na samovraždu alebo na ublíženie," dodáva Filipova sestra.

Nič nenasvedčovalo tomu, že by niečo hrozilo

Tomu, že by ho niečo trápilo, nenasvedčovalo ani jeho správanie deň pred zmiznutím. "Bol vysmiaty a vtipkoval. Večer volal s kamarátmi a nič nenasvedčovalo tomu, že by mu niečo hrozilo," opisuje sestra Veronika Škandíková. Pozrite si archívnu reportáž Pavla Čertíka. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy