Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Školáčka (12) porodila dcéru. Meno otca nepozná, zoznámili sa na internete
Zdielať na

Školáčka (12) porodila dcéru. Meno otca nepozná, zoznámili sa na internete

PARTIZÁNSKE / Dvanásťročné dievča porodilo v Partizánskom zdravú dcéru. Žiačka základnej školy otehotnela s mužom, s ktorým sa zoznámila cez internet. Nepozná jeho meno, pátrajú po ňom policajti.

Dievča si chce dieťatko nechať. "Chce byť dobrou maminou, ona sa na ňu teší, ona je taká šťastná," povedala matka maloletého dievčaťa.

Eva Mária porodila dcéru v nemocnici v Partizánskom. Jej matka podľa vlastných slov bola z toho v šoku. To, že je dcéra tehotná zistila pred niekoľkými týždňami.

Išla s ňou k lekárovi. Najskôr bol tehotenský test negatívny, o pár dní išli ku gynekológovi znova.

Matka: bol to pre mňa šok

"Išla som do nemocnice a tam nám povedali, že je v 35. týždni. Že za päť týždňov rodí, bol to pre mňa šok," tvrdí matka Evy Márie.

Liliana prišla na svet cisárskym rezom. "Môžeme potvrdiť, že maloletá pacientka u nás absolvovala pôrod, ktorý z medicínskeho hľadiska dopadol veľmi dobre a dieťa je zdravé," uviedol hovorca nemocnice Partizánske Tomáš Kráľ.

Prípadom sa začala zoberať sociálka aj polícia. "Momentálne vykonávame procesné úkony smerujúce k obvineniu konkrétnym osobám pre podozrenie z trestného činu sexuálne zneužívanie," uviedla hovorkyňa trenčianskych krajských policajtov Elena Antalová.

Meno otca nepozná

Školáčka meno otca svojho dieťaťa nepozná. Zoznámila sa s ním cez internet a dohodli si stretnutie. "Jeden sa s ňou stretol a že jej povedal, že keď niekomu povie, tak jej urobí zo života peklo," opísala matka Eva Márie.

"Podľa toho, čo mi dcéra povedala viem, že ho nevedia nájsť, lebo je zo Starej Turej. Ani ona ho nepozná," dodáva matka dievčaťa.

Príbuzní sa z prírastku tešia a sú rozhodnutí sa o ňu postarať. "Nedám ju nikomu. Budem bojovať, aby mi ju nezobrali," hovorí matka školáčky.

O bábätko sa chce postarať aj jeho 12-ročná matka. Tá si však bude musieť najskôr dokončiť základnú školu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy