Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najdrahšia loď s najdrahším apartmánom na svete
Zdielať na

Najdrahšia loď s najdrahším apartmánom na svete

Zdroj: Reprofoto/Regent Seven Seas Cruises

MIAMI / Zaoceánska výletná loď Seven Seas Explorer sa na svoju inaugurálnu plavbu vydá v roku 2016. Pre bežných smrteľníkov niečo nepredstaviteľné, ale ponúkne apartmán s rozlohou 360 metrov štvorcových. A čo cena štrnásťdennej plavby? Iba pre vyvolených.

Súčasťou obrovského apartmánu sú dve spálne, sauna, parný kúpeľ a súkromná záhrada. Čo však hostia najviac ocenia je krásny výhľad z troch strán lode.

Primeraná čiastka?

Cena zahŕňa jedlo, výlety i sprepitné, neobmedzenú staroslivosť, služby práčovne, súkromné auto so šoférom a sprievodcu v prístavoch, obsluhu na palube na zavolanie a prepravu limuzínou na loď a z lode. Stačí zaplatiť 56 tisíc eur na hlavu.

Ak sa výletníci rozhodnú pre typickú desaťdennú plavbu, cena pre dve osoby bude predstavovať sumu 54 758 libier, čo je v prepočte 70 tisíc eur, píše The Daily Mail.

Relaxačná miestnosť,

Reprofoto/Regent Seven Seas Cruises

Ak sa vezme do úvahy rozloha apartmánu i služieb, ktoré sú zahrnuté v cene, nie je čiastka až taká vysoká, poznamenal The Daily Telegraph.

Apartmán je skutočne veľký,

Reprofoto/Regent Seven Seas Cruises

Pýcha na mori

Spoločnosť Regent Seven Seas, ktorej kolos patrí, nebude mať podľa šéfredaktorky CruiseCritic.com problém s obsadením drahého apartmánu. Na lodi sa totižto vždy ako prvé vypredajú najdrahšie apartmány a najlacnejšie kabíny. Kapacita lode je 750 cestujúcich.

Luxusná výletná loď Explorer,

Reprofoto/Regent Seven Seas Cruises

Stavba Exploreru sa odhaduje na 450 miliónov dolárov. Ide o najdrahšiu loď, ktorá bola kedy postavená. Svoju prvú plavbu podnikne v júli 2016.

Luxus dýcha naozaj odvšadiaľ,

Reprofoto/Regent Seven Seas Cruises

Prvú sezónu strávi v Európe a prvou z jedenástich plavieb bude z Monte Carla do Benátok. Súčasťou pýchy bude aj šesť špičkových reštaurácií, dvojposchodové kino a prepychové kúpele.

Nechýba ani kino,

Reprofoto/Regent Seven Seas Cruises

Súvisiace články