Skoro jasno
21°
Bratislava
S krížom na pleciach po svete. Muž takto prešiel 22 krajín
Zdielať na

S krížom na pleciach po svete. Muž takto prešiel 22 krajín

ARKANSAS / Vraví sa, že každý z nás si nesie so sebou svoj vlastný kríž. Jeden muž to však zobral doslova a vybral sa do sveta s krížom na pleciach. Údajne takto prešiel už 22 krajín. Vedie si pritom pomerne presnú štatistiku, napríklad o tom, koľkokrát ho zbili, uväznili, či poslali do väzenia.

Američan Keith si pred takmer tridsiatimi rokmi povedal, že bude chodiť po svete s krížom na pleciach a pripomínať tak ľuďom, akú obeť pre nich Boh vykonal.

"Prešiel som už 35 tisíc kilometrov a 22 krajín,"
hovorí.

Na svojich potulkách navštívil napríklad Irak, kde sa stretol so Saddámom Husajnom, Čečensko, Nikaraguu, Bosnu, či Rwandu, v čase, keď sa tam kruto bojovalo.

Basa i bitka

"Chcem ľuďom pripomenúť, že ich niekto tam hore má rád," vysvetľuje svoje pohnútky Američan.

Mnohí tu dolu však Keitha veľmi radi nemali. Asi ťažko sa moslimským fanatikom vysvetľovalo, že ten kríž na chrbte naozaj nie je žiadna provokácia, ale úprimná snaha o nápravu ich duší.

"Vo väzbe som sedel vyše štyridsaťkrát, štyrikrát ma zrazili autom, dvvakrát sa ma pokúsili ubiť k smrti. Naposledy som sa z toho spamätával tri týždne," dodal.

Keith sa už teraz teší na nové zážitky, ktoré si donesie zo svojej budúcej misie. O pár dní si zbalí svoj tri a pol metrový kríž a pôjde opäť šíriť slovo Božie. Tentokrát do Afriky.