Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Unikátne siamské dvojičky z Austrálie zomreli
Zdielať na

Unikátne siamské dvojičky z Austrálie zomreli

Zdroj: Reprophoto/Daily Mail

SYDNEY / Unikátne siamské dvojičky, ktoré prišli na svet 8. mája v austrálskom Sydney, zomreli. Faith a Hope mali jednu hlavu a dve tváre. Tento unikát je výsledkom ochorenia zvaného disrosopus.

Podľa odborníkov sa väčšina detí s touto poruchou rodí mŕtva a prípady prežitia, viac ako niekoľko minút či hodín po narodení, sú ojedinelé. Siamské dvojičky sa narodili šesť týždňov pred termínom.

Kritika okolia

Renee Youngová a Simon Howie čelili kritike okolia. To im zazlievalo, že sa rozhodli pokračovať v tehotenstve, hoci sa v 19. týždni dozvedeli o vrodenej chybe. Ich matka však podľa portálu news.com.au povedala, že má dôležitejšie veci na starosti.

"Názory iných ľudí nás nezaujímajú. Ale je to smutné, čo okolo seba počúvam. Možno je to len strach z rozdielu," dodala.

Malé austrálske bojovníčky

Pár zo Sydney Renee Youngová a Simon Howie sa v 19. týždni tehotenstva na ultrazvuku dozvedeli, že očakávané deti majú vzácnu poruchu nazývanú diprosopus. "Aj keď majú len jedno telo, hovoríme im naše dvojčatá," povedal tesne po narodení novinárom otec. "Pre nás sú to naše dievčatká, ktoré milujeme," dodal. VIAC TU. 

Dvojčatá prišli na svet cisárskym rezom a okamžite putovali na jednotku intenzívnej starostlivosti v detskej nemocnici v austrálskom Sydney. Po celý čas ohurovali lekárov veľkými pokrokmi. "Sú to malé austrálske bojovníčky," nazval svoje dcéry otec Howie

Súvisiace články