Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vitajte v najhoršom múzeu voskových figurín
Zdielať na

Vitajte v najhoršom múzeu voskových figurín

Zdroj: SITA/The Daily Mail

GUANGZHOU / Múzeá voskových figurín sú obľúbenou turistickou atrakciou kdekoľvek na svete. Pre hviezdy je česť mať tú svoju. Dnes sa však skôr desia, ako bude ich podobizeň z vosku vyzerať. Čínske múzeum Guangzhou je príkladom toho, že sa umelecký zámer nemusí podariť, píše britský The Daily Mail.

Terčom posmechu

Múzem voskových figurín v čínskom meste Guangzhou ponúka ľuďom možnosť dostať sa bližšie k svojim idolom. Tí, ktorí prídu na výstavu, však ostávajú v šoku. Figuríny sú na míle vzdialené skutočným celebritám, píše britský The Daily Mail.

Guangzhou malo konkurovať slávnemu britskému Madam Tussauds. Zbierku voskových hrôz tvoria herci, speváci či politické špičky. Figuríny sa na svoje celebritné predlohy veľmi nepodobajú a stali sa terčom posmechu.  

Nepodarky prezidentov

Múzeum sa môže pochváliť modelom speváčky Lady Gaga, ktorá má značné problémy s ramenami. Nespoznali by ste ani najslávnejšieho čarodejníka Harryho Pottera, ktorý učňa pripomína nanajvýš svojím oblečením. Problémy by ste mali aj s rozpoznaním riaditeľa Apple Steve Jobsa, ktorý vyzerá ako Aziat.

Umelcom sa nepodarila ani kópia Baracka Obamu či Vladimíra Putina. Šéf Bieleho domu vyzerá ako manekýn, Putin má riedke vlasy a škúli. Takto určite nevyzerá jeden z najmocnejších mužov sveta.

Súvisiace články