Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
AUTENTICKÉ VIDEO. Mladíci zoskočili z najvyššieho mrakodrapu v USA
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO. Mladíci zoskočili z najvyššieho mrakodrapu v USA

NEW YORK / Newyorská polícia zatkla troch mužov, ktorí ešte pred pol rokom nezákonne vnikli do budovy nového Svetového obchodného centra a z najvyššej stavby v USA zoskočili padákom. Svoj čin oľutovali a teraz sa dokonca rozhodli prehovoriť pred novinármi.

Skok zo Svetového obchodného centra

Traja milovníci adrenalínu si vyskúšali skok z Freedom Tower. Jediné, čo takzvaných base jumperov, čiže skokanov z pevného bodu, mrzí, že ich chytili. Teraz majú totiž problém. 

"Nikto sa nemal nič dozvedieť, nikomu sme nechceli ani ublížiť. Nikomu sa ani nič nemalo stať. Jediné, čo nechcem, je ísť do väzenia," priznal jeden zo skokanom Andrew Rossig. "Áno, vedeli sme, čo sa môže stať, keď sme to urobili," doplnil Andrew.

Svoj zoskok neľutujú

Trojica mladíkov sa ešte minulý rok vlámala do Svetového obchodného centra, nepozorovane sa vyhli spiacemu vrátnikovi a rovnako nenápadne sa dostali až na strechu budovy, odkiaľ skákali. Jeden z trojice mal helmu, na ktorej bola kamera. Avšak prichytila ich polícia. Teraz čelia obvineniu z vlámania sa.

Mladíci však svoj čin neľutujú, práve naopak. "WTC je najvyššia budova na západnej pologuli. Sme base jumperi, pre nás je to výzva," uviedol dôvod svojho počínania Andrew. Viac sa dočítate TU.

Hoci nešlo o teroristický útok, čelí skupina mladíkov viacerým obvineniam. "Nedajú nám pokoj, aj keď dobre vedia, že nešlo o teroristický útok," uviedol Andrew. V žiadnom prípade nechceli mladíci zneuctiť ani obete z 11. septembra.

ilustračná foto

ISIFA

Súvisiace články