Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úchylka žien. Za volantom sa líči 63 percent vodičiek
Zdielať na

Úchylka žien. Za volantom sa líči 63 percent vodičiek

BRATISLAVA / Muži sa na tom zabávajú, ale ruku na srdce, milé dámy - ktorá z vás sa nikdy za volantom neskontrolovala v zrkadielku? A nájdu sa aj také, ktoré si zvládnu urobiť mejkap. Ak je to na červenej, žiaden problém. Ak sa ale ženy líčia počas jazdy, tak si myslím, že tlak stúpa nielen mužom v okolitých autách. A prieskumy ukazujú, že takéto šľachtenie sa spôsobuje nemálo dopravných nehôd.

V aute sa líči 63 % vodičiek

Verili by ste, že aj nevinný lesk na pery môže spôsobiť nehodu? Podľa najnovších prieskumov sa líči za volantom 63% žien, vodičiek. Keď to zrátame, spôsobia tieto parádnice asi pol milióna nehôd ročne. Samozrejme nehovoríme len o Slovensku, ale aj o svete.

Faktom však je, že do štatistiky prispievajú svojou troškou aj naše ženy. "Častokrát máme aj také tušenie, že môže ísť o tento druh príčiny autonehody. Ale teda z našich skúseností vyplýva, že to vodičky nepriznávajú. Oficiálne udávajú dôvod, že sa napríklad hrajú s mobilom, aj keď to nie je dovolené za volantom," uviedla hovorkyňa banky Zuzana Eliášová.

Či už sa k tomu v poisťovni s hanbou priznáte alebo nie, isté je, že vám celú škodu nepreplatia. "Tá suma nie je úplne plná ako keď nehodu šoférka nezapríčiní sama, čiže je znížená o istú časť," dodáva Eliášová.

Špirála v oku horšia ako "ťuknutý" nárazník

Líčenie sa za volantom nám vraj pritom ušetrí len asi päť minút času z nášho nabitého dňa. A ťuknutý nárazník či líznuté dvere môžu byť aj tým menej hrozným dôsledkom.

Špirála v oku, po tom čo nabehneme do jednej z nespočetných slovenských dier pravdepodobne bolí viac ako vyčítavý pohľad manžela či šéfa, ktorému patrí poškodené auto. "Oni to majú vrodené... No maľovať sa za volantom. je to žena, žena má iný mozog ako muž," domnieva sa jeden z vodičov mužského pohlavia.

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články