Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prejazd na červenú. Pripravte si 150 eur na pokutu
Zdielať na

Prejazd na červenú. Pripravte si 150 eur na pokutu

POPRAD / V Poprade jazdí veľa vodičov na červenú. Potvrdzujú to časté policajné kontroly. Mnohí šoféri, ale aj cyklisti, tak riskujú 150-eurovú pokutu. Žiadne výhovorky nepomôžu. Policajti si totiž prejazdy na červenú nakrúcajú.

Napriek tomu, že na policajtov mnohí nadávajú, popradskí dopraváci dostávajú od vodičov aj množstvo podnetov. Najnovšie ich často upozorňujú na to, že sa jazdí na červenú. A posledná kontrola to aj potvrdila. Policajti tentoraz sledovali prejazd križovatkou smerom od Rožňavy do Popradu.

Kamera všetky výhovorky zničila

"Táto modrá kia - čisto na červenú prešiel," hovorí policajtka do vysielačky a aj s kolegami už hriešnika odstavuje. "Videl som ako skončila oranžová a musela tá červená skočiť, keď už som ju nemal v dohľade," obhajoval sa vodič, no záznam ukázal niečo iné - prejazd na červenú bol jasný. Tento šofér však tvrdil, že v minulosti mal nehodu, vodič pred ním prudko zabrzdil, keď zasvietila oranžová a on do neho narazil. "Preto už radšej prebehnem na oranžovú."

Na to sú ale spätné zrkadlá... Ak za vami ide rýchle auto a vy radšej nedupnete na brzdu a prejdete na oranžovú, policajný záznam to ukáže a môže to policajtov obmäkčiť. V tomto prípade ale za vodičom žiadne auto nešlo, a tak sa pokute nevyhol a policajti mu oznámili: "Za uvedený priestupok je bloková pokuta 150 eur."

Milosti sa nedočkajú ani cyklisti

A svetelnú signalizáciu musia rešpektovať aj cyklisti, ani oni nesmú prejsť na červenú. Jeden cyklista si ju vôbec nevšimol. "Ja som išiel tak krajom, to už ani nie cesta," bránil sa. Bicykluje už 30 rokov a toto je podľa jeho slov jeho prvý priestupok.

A ešte jedna perlička zo služby policajtov, ktorých sme počas nej sprevádzali. Keď sme sa presúvali s hliadkou na iné miesto, na ceste ležalo niekoľko balíkov izolačnej vaty. Kým vodiči ich nebezpečne obchádzali, policajti bez váhania baly z cesty odpratali a pokračovali v kontrolách. Ako sme sa dozvedeli, prejazd na červenú je v Poprade skutočne problémom, a tak kontroly budú časté.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Semafor_červená_auto_Poprad

TV JOJ

Súvisiace články