Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kameň v čelnom skle nepoteší. Najťažšie je nájsť vinníka
Zdielať na

Kameň v čelnom skle nepoteší. Najťažšie je nájsť vinníka

SLOVENSKO / Stalo sa to už mnohým z vás, pokojná cesta autom a zrazu rana ako z dela a už ho máte. Kamienok v čelnom skle. Ak ho nemáte pripoistené a vinníka sa vám nepodarí zastaviť, môže to byť drahý špás.

Sklo sa dá pripoistiť

Niektorí vodiči poškodené čelné sklá neriešia cez poisťovne napriek tomu, že poistení sú. Museli by totiž platiť spoluúčasť a mohli by prísť o bonus, čo znamená, že o rok by im narástlo poistné. "Ponúkame aj pripoistenie čelného skla a v týchto prípadoch sa klient nemusí báť, že by klesol do nižšieho bonusového stupňa a takisto mu nebude odrátaná škoda," informovala hovorkyňa poisťovne Lucia Makayová.

Pripoistiť čelné okno si môžete k havarijnému poisteniu a niektoré ho ponúkajú aj k Povinnému zmluvnému poisteniu. Existujú aj poistky na opravu. Nie vždy sa totiž sklo rozbije tak, že ho treba meniť, dierku stačí zaliať. Stojí to okolo 25 eur.

Najčastejšie podvody

Ak si ale auto poistiť navyše nechcete a nie ste ochotný si dať prasklinu ani zaliať, je možné to riešiť aj cez PZP, ktoré má mať zo zákona každý. Problém ale je, že musíte chytiť vinníka a dokázať, že kamienok odletel práve od neho.

Nestačí si len zapamätať EČV a odfotiť si to. Pre istotu poisťovne odporúčajú privolať aj políciu, dôvod? "Poistné podvody s čelnými sklami patria pri PZP k najčastejším podvodom," dodáva Makayová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články