Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rekordné odškodné! Klientke vyplatili 11 miliónov českých korún
Zdielať na

Rekordné odškodné! Klientke vyplatili 11 miliónov českých korún

Slovenka vysúdila v Česku rekordné odškodné. Pri autonehode v roku 2009 prišla o manžela a zostala na vozíčku. 31-ročnej žene z Trebišova sa podarilo to, čo málokomu! Donútila poisťovňu platiť. Na účet jej po troch rokoch od tragickej nehody prišli milióny českých korún.

Jej manžel a kamarát zomreli na mieste

V osudný marcový deň roku 2009 sa v aute na Vysočine viezli traja Slováci - manželský pár a ich kamarát. Dvadsaťšesťročná spolujazdkyňa z okresu Trebišov prežila autonehodu len zázrakom.

Jej manžel, ktorý auto šoféroval, toľko šťastia nemal. Hoci nehodu zapríčinil, trestné stíhanie proti nemu, ako mŕtvemu, polícia zastavila. Žena sa zotavovala v nemocnici asi pol roka. Zostala na vozíčku, fyzicky aj mentálne je odkázaná na pomoc svojej mamy. Po nehode má trvalé - 90 percentné postihnutie.  

Keďže poisťovňa nechcela uznať odškodné z povinného zmluvného poistenia, právny zástupca v mene klientky podal žalobu. V nej vyčíslili bolestné, sťaženie spoločenského uplatnenia, stratu na zárobku aj úrazovú rentu, v rekordnej výške spolu viac ako 11.000.000 českých korún.

Dôstojný život a opatrovateľská služba

Keď ale prišlo na lámanie chleba, samotná poisťovňa na súde v Pardubiciach žiadala, aby mohla s klientkou uzatvoriť mimosúdnu dohodu. Nakoniec poisťovňa rekordnú sumu z povinného zmluvného poistenia pripísala na účet poškodenej žene z Trebišova, po viac ako tri a pol roku od nehody.

My samozrejme poznáme meno poškodenej, ktorej sa podarilo vymôcť rekordné odškodné od poisťovne, no vzhľadom na jej bezpečnosť, rozhodli sme sa v tomto prípade nezverejniť jej identitu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy