Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ako mačky pózovali pred objektívom fotografky...
Zdielať na

Ako mačky pózovali pred objektívom fotografky...

Už ste videli mačku pózovať pred objektívom fotografa? Tu je niekoľko takých, čo to zvládli ako hotové profesionálky. Výsledkom je nový mačací kalendár Občianskeho združenia MačkySOS, ktorý podporuje aj nadácia Televízie JOJ.

Kalendár sa krstil dobrotami

Pózovanie a prevaľovanie mačičiek fotografka prirovnala k ľuďom. "Mačky sú rovnaké, buď sa im chce fotiť alebo nie," povedala Betka Hriadeľová. Do kalendára sa dostali také, ktoré boli bez domova a ocitli sa v starostlivosti ľudí.

Občianske združenie takto za osem rokov pomohlo už takmer dvom tisíckam mačiek. Nový kalendár sa krstil ako inak - mačacímí dobrotami. Tejto úlohy sa zhostil známy moderátor, záchranca 12 nechcených mačiek, z ktorých dve mu zostali dodnes. "Mám extroverta a introverta a veľmi sa to v domácnosti vyrovnáva vďaka nim," povedal Pyco.

Mačky nie sú háveď, ale...

Občianske združenie, ktoré sa postaralo o vznik kalendára, chce takýmto spôsobom aj bojovať proti predsudkom ľudí voči mačkám. "Je veľmi dôležité ľudí naučiť, že tie mačky nie sú žiadna háveď, ale sú to živé tvory," myslí si moderátorka TV JOJ Hana Gallová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články