Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
JOJka pomáhala. Útulkom z celého Slovenska
Zdielať na

JOJka pomáhala. Útulkom z celého Slovenska

Ďalšie opustené zvieratá z útulkov majú od nedele nový domov vďaka tretiemu podujatiu Nájdite sa!, ktoré sa opäť uskutočnilo v horárni v Horskom parku. Tvárou projektu pre tento ročník sa stala fenka Pompi, ktorá je na všetkých plagátoch a vizuáloch k podujatiu. Jej šťastnou majiteľkou je herečka Kristína Farkašová, ambasádorka a zároveň moderátorka akcie.

Pompi je tiež z útulku, na smetisku ju našlo združenie Pes v núdzi. "Našim cieľom je, aby zvieratá, ktoré majú za sebou neraz veľmi smutné príbehy, našli nových majiteľov. Počas konania podujatia sme sa presvedčili, že ak umožníme ľuďom, aby sa osobne zoznámili so zvieratkom, cestu k sebe si nájdu oveľa ľahšie. Teším sa, že dnes sme mohli z útulkov zobrať 19 zvierat, za tento rok sme dali domov až 92 psom a mačkám,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová, ktorá podujatie organizuje.

Nadácia pomáhala

Návštevníci Horského parku sa mohli stretnúť so známymi osobnosťami, či vypočuť si prednášku veterinárky o výžive zvierat. Majitelia psov dostali zadarmo nutričné poradenstvo a bezplatnú veterinárnu prehliadku. Už tradične sa na tejto akcii zúčastnili aj tváre JOJky.

Hana Gallová si nenechá ujsť túto akciu už nejakú tú dobu. Ako tvár Nadácie TV JOJ. "Nadácia venovala 2x po 500 eur. V podstate sme to urobili už na minulej akcii, teraz sme si vybrali iné útulky. Boli by sme radi, keby sme tú pomoc rozdali čo najširšiemu okruhu týchto občianskych združení a ľudí, ktorí sa venujú takejto úžasnej činnosti," hovorí moderátorka JOJky Hana Gallová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy