Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bez hanby! Protestovali s holými zadkami
Zdielať na

Bez hanby! Protestovali s holými zadkami

Je leto, ležíte na lehátku, popíjate miešaný nápoj a užívate si prázdniny, teplé počasie a pohodu. Keď to zrazu na vás príde. A vy nemáte kam ísť. Je vám to povedomé? V Austrálii existuje minimálne tucet ľudí, ktorí sa rozhodli s tým niečo urobiť.

Prišli s holými zadkami

Problém nedostatku toaliet na pláži sa aktivisti rozhodli vyriešiť po svojom. Obľúbená pláž v austrálskom Adelaide sa zmenila jedny veľké verejné toalety. Doslova verejné.

Priamo na piesok si ich postavilo 12 aktivistov a na toaletné misy sa potom aj pohodlne posadili, ako inak, s novinami v rukách.

Tento neobvyklý a veľmi originálny protest mal poukázať na dlhoročný problém - v okolí pláže totiž nie sú žiadne vyhovujúce toalety! Dovolenkári často museli v mokrých plavkách navštevovať zariadenia blízkych kaviarní a reštaurácií.

Politika aj umenie

Expresívne toaletné divadlo nebolo len záležitosťou presadenia potrieb a práv . Pomohlo aj miestnemu umelcovi, Andrewovi Baines. Obrazmi a fotografiami sa chce totiž na najbližšej výstave venovať práve veciam verejnosti: "Myslím, že toto je práca umelca, podeliť sa o tieto problémy so širšou verejnosťou a nechať ľudí hovoriť o tom, čo ich trápi". 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články