Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodičov čaká cez víkend na diaľniciach peklo
Zdielať na

Vodičov čaká cez víkend na diaľniciach peklo

Chystáte sa cez víkend na dovolenku k moru? Ak budete cestovať autom, zrejme si už tento termín nikdy nevyberiete. Pripadá naň totiž začiatok celonárodnej dovolenky v Taliansku a v časti Nemecka zase štartujú prázdniny. Čo sa teda bude diať na cestách si vie každý živo predstaviť - kolóny, kolóny a ešte raz kolóny.

Na hraniciach si počkáte

K rezňom, paštétam a vyhriatej minerálke na cestu si teda pribaľte aj dostatok trpezlivosti. Tisíce áut s nemeckými dovolenkármi, ktorým sa začína voľno poputujú tento víkend na prázdniny, druhá časť, ktorým sa prázdniny končia sa zasa budú vracať domov. Kolóny preto treba v sobotu a nedeľu očakávať v oboch smeroch. Problémy budú najmä v Rakúsku, cez ktoré Slovenskí dovolenkári cestujú do Chorvátska. 

"Smerom do Viedne rozširujú diaľnicu, cesta je tam zúžená do dvoch pruhov," informoval dopravný analytik Maroš Palesch. Kritickým úsekom je diaľnica A1 od Viedne po Sankt Pőlten, pre turistov smerujúcich do Talianska úsek od Grazu po Benátky. Všetky autá sa však nakoniec stretávajú na hraničných priechodoch do Chorvátska. "Najmä na hraniciach bude treba počítať s niekoľkohodinovým zdržaním," dodal riaditeľ ASA Miroslav Dojčák.

Radšej vyrazte počas týždňa

Kolóny v Chorvátsku zaťažia smer z Ľublany na Koper a úsek medzi Mariborom a Zagrebom. Vyhnúť sa zápcham sa dá len ak si naplánujete  cestu k moru v iné dni. "Je lepšie cestovať v stredu, alebo utorok," tvrdí Dojčák.

Vodiči smerujúci do Talianska môžu mať tento víkend problém natankovať na tamojších benzínových pumpách. Talianski pupmári totiž na prvý augustový víkend ohlásili štrajk. Istotou je jedine plná nádrž ešte pred vstupom do Talianska. "Vodiči by si mali natankovať plnú nádrž a zobrať so sebou aspoň 10 litrov benzínu do zásoby," hovorí Palesch. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články