Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ak žena odmietne sex, chlapi sa utiekajú k alkoholu
Zdielať na

Ak žena odmietne sex, chlapi sa utiekajú k alkoholu

Že sa chlap poriadne opije, ak ho žena odmietne, nie je nič prekvapujúce. Ale, že to podľa amerických vedcov robia aj samčekovia mušiek vínnych? Zaujímavé totiž je, že chýbajúci pôžitok si tiež vynahradia destilátom....

V živočíšnej ríši sa zvieratá neopíjajú len preto. V Afrike si dokážu  vyrobiť takú divokú párty, že by sme im aj my ľudia mohli závidieť. "Muži pijú aj vo všeobecnosti, keď sú porazení. Trošku to oslabí pocit poníženia," vysvetľuje sexuologička MUDr. Danica Caisová.

Rovnako ako v ľudskom svete

Vyzerá to tak, že nahrádzanie odmietnutého sexu alkoholom nevymysleli muži. Zrejme to odkukali od známych vínnych mušiek drozofiliek. Naznačuje to experiment amerických vedcov.

Skupina samčekov, ktorých samičky odmietli, pretože už boli napárené, sa bezprostredne po tom opájali alkoholom oveľa viac, ako samčekovia sexuálne uspokojení. Na prvý pohľad sa správajú ako mnohí muži, keď dostanú od ženy košom. 

Viac sexu, menej alkoholu

Je ale možný aj opak. Že vlastne sex znižuje chuť po alkohole. "Lebo ak má muž uspokojivý sexuálny život, tak obyčajne má dostatok pôžitku. Nemusí ho hľadal v niečom inom," dodáva sexuologička.

Podľa vedcov by za to mohol byť zodpovedný neuropeptid. Našli ho totiž menej u samčekov, ktorí si so samičkami užili. A tak zrejme neuropeptid je možné odbúrať sexom, ako aj alkoholom.

V Afike si zvery robia párty

"Dôvod je v podstate asi čisto nutričný," hovorí zoologička Silvia Pirošková. V Afrike existuje strom, ktorý má plody s vyšším obsahom alkoholu a slony si pod ním urobili poriadnu párty, na ktorú pozvali všetky možné zvieratá. 

"Sú to opice, vtáky, kopytníky, vyslovene s radosťou požierajú tieto plody," tvrdí zoologička. No a výsledok veľmi nápadne pripomína niektoré slovenské krčmy a ulice. Na párty sú vraj dobrými kamarátmi a zvery, ktoré sa inak veľmi nemusia.

TV JOJ

Súvisiace články