Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zavraždená žena pri Bratislave. Zadržali podozrivého!
Zdielať na
Zahraničie

Zavraždená žena pri Bratislave. Zadržali podozrivého!

Zdroj: Abram/ilustračné

Polícii sa podarilo odhaliť možného páchateľa, ktorý mal zavraždiť a podpáliť 72-ročnú Viedenčanku.

Podozrivého z vraždy ženy, ktorej podpálené telesné pozostatky sa našli 20. júla v obci Nickelsdorf pri rakúsko-maďarských hraniciach, dnes vzali do vyšetrovacej väzby. Je ním 58-ročný Rakúšan argentínskeho pôvodu.

Polícia vychádza z jeho blízkeho vzťahu k mŕtvej Viedenčanke s poľskými koreňmi Lydii D., spresnila Theresia Schneiderová-Ponholzerová. "Neexistuje žiadny nezvratný dôkaz," konštatoval obhajca zadržaného Farid Rifaat.

Muža zadržali najmä pre riziko úteku a možné zahladenie stôp. Navyše podľa hovorkyne prokuratúry bol podozrivý v deň vraždy s dôchodkyňou zrejme v kontakte.

K možnému motívu sa prokuratúra stavia zatiaľ zdržanlivo. Podľa medializovaných informácií si mala Lydia pred smrťou vybrať istú sumu peňazí. Dôkazom toho, že sa podozrivý so zavraždenou poznali, sú podľa prokuratúry listy, ktoré sa našli u zavraždenej.

Doposiaľ nie je isté ani to, či sa miesto činu nachádzalo v blízkosti miesta objavenia jej pozostatkov. Podozrivý sa k činu nepriznal, nevyužil právo vypovedať.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy