Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
EÚ vyzýva štáty: Zverejnite údaje o UFO
Zdielať na
Zahraničie

EÚ vyzýva štáty: Zverejnite údaje o UFO

Zdroj: allnewsweb.com/ilustračné

Zákonodarca Európskeho parlamentu vyzýva vlády, aby zverejnili údaje o ufách

Taliansky člen Európskeho parlamentu (EP) Borghezio uviedol v e-maile v utorok zaslanom tlačovej agentúre Associated Press, že EÚ musí mať vlastný archív s "Aktmi X", kde si každý môže vyhľadať informácie o ufách (neidentifikovaných lietajúcich objektoch) - vrátane údajov zhromaždených armádami.

Borghezio napísal, že všetky európske vlády by mali informácie zverejniť a prestať so "systematickým utajovaním".

Sprístupnenie tajných materiálov nie je ničím novým: Británia vlani zverejnila na internete 4000 strán o 800 údajných stretnutiach s mimozemšťanmi, ktoré sa odohrali v 80. a 90. rokoch minulého storočia.

A v posledných troch rokoch britské ministerstvo obrany postupne zverejňovalo v minulosti tajné dokumenty o ufách, pretože to vyžaduje zákon zaručujúci slobodný prístup k informáciám.

Borghezio takisto uviedol, že je nevyhnutné mať vedecké centrum na skúmanie neidentifikovaných lietajúcich objektov. Poznatky centra by potom mohli priniesť "veľké vedecké a technologické výdobytky".

"Myslím si, že na základe princípu transparentnosti majú členské štáty EÚ povinnosť zverejniť a sprístupniť všetky vedecké údaje o ufách, ktoré sú dnes čiastočne alebo úplne zatajované," dodal Talian v e-maile.

Zákonodarca sa snaží získať podporu ďalších kolegov v 736-člennom EP pre vyhlásenie vyzývajúce vlády, aby konali. Borghezio zatiaľ nazbieral podpisy iba 18 zákonodarcov EP.

Zdielať na

Najčítanejšie správy