Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Predaj levích burgerov naštval aktivistov
Zdielať na
Zahraničie

Predaj levích burgerov naštval aktivistov

Zdroj: donkeyrock/ilustračné

Ponuku levích burgerov predajcovia chápu ako poctu futbalovým majstrovstvám

Reštaurácia Il Vinaio v centrálnej časti mesta nazývanej Mesa dostala dokonca aj vyhrážku bombovým útokom a približne 250 e-mailov od aktivistov za práva zvierat, keď oznámila, že bude ponúkať leva ako špeciálnu súčasť jedálneho lístka na počesť futbalových majstrovstiev.

"Mysleli sme si, že keďže sú majstrovstvá v Afrike... leví burger by mohol byť zaujímavý pre niektorých našich dobrodružnejšie naladených zákazníkov," povedal majiteľ Cameron Selogie.

Reštaurácia vo Phoenixe v štáte Arizona ponúka burgery z levieho mäsa za 21 dolárov (17 eur) za kus a podáva ich s pikantnými, podomácky vyrobenými hranolčekmi a pečenou kukuricou.

Podľa slov Selogieho lev, z ktorého burgery ponúkajú, bol chovaný na farme zvierat s voľným výbehom. Farma je riadená ministerstvom poľnohospodárstva - a tieto argumenty upokojili niektorých protestujúcich ľudí.

"Keď sme im povedali skutočnosti, že lev bol chovaný na farme a že to nespôsobuje ujmu tomuto ohrozenému druhu zvierat, väčšine aktivistov sa to zdalo prijateľné," dodal majiteľ reštaurácie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy