Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Al Gore čelí sexškandálu
Zdielať na
Zahraničie

Al Gore čelí sexškandálu

Zdroj: SITA/AP/Jeff Chiu

Gore vraj chcel zamestnankyňu prinútiť k masáži jeho intímnych partií

Masážna terapeutka, ktorej identita nebola zverejnená tvrdí, že sa ju Gore pokúsil prinútiť k pohlavnému styku. K incidentu údajne došlo v októbri 2006 v luxusnom hoteli v centre Portlandu, kde mal bývalý druhý muž USA predniesť prejav o globálnom otepľovaní.

Masérkinu výpoveď zachytila policajná správa z roku 2007. Žena v nej uviedla, že Gore, zaregistrovaný v hoteli pod falošným menom "Stone", ju chcel verbálne aj fyzicky prinútiť k masáži intímnych partií jeho tela. Keď odmietla, rozhneval sa a začal sa k nej správať arogantne. Napokon ju vraj začal hladiť a robiť jej sexuálne návrhy, čo však ona rázne ukončila a vyšmykla sa z jeho objatia.

"Nevolala som políciu okamžite: bála som sa verejného škandálu a zničenia svojej povesti," uviedla vo výpovedi žena, ktorá má podľa médií 54 rokov. Svoje tvrdenie totiž nemohla podložiť konkrétnymi dôkazmi.

Jej právnik kontaktoval políciu koncom roku 2006, masérka však potom odmietla vypovedať alebo oficiálne nahlásiť zločin a požiadala o zastavenie vyšetrovania. Políciu opäť vyhľadala v januári 2009, pričom potvrdila predchádzajúce obvinenia. Vyšetrovatelia sa však prípadom ďalej nezaoberali pre nedostatok dôkazového materiálu.

Hovorkyňa rodiny bývalého viceprezidenta sa ku kauze odmietla vyjadriť. Gore a jeho manželka 1. júna oznámili, že sa rozvádzajú po 40 rokoch manželstva.

Zdielať na

Najčítanejšie správy