Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozor na obmedzenia v Grécku
Zdielať na
Zahraničie

Pozor na obmedzenia v Grécku

Zdroj: TASR/Petros Giannakouris/ilustračné

Ak sa v tejto južanskej krajine ocitnete 5. mája, môžete čakať problémy s dopravou a pozatvárané pošty

"Obmedzenia sa dajú očakávať v činnosti všetkých verejných inštitúcií, ako napríklad ministerstvá, samosprávy, štátne školy na všetkých stupňoch, colnice, pošta, mestská hromadná doprava vrátane metra, medzimestská autobusová a vlaková doprava v rámci krajiny," uvádza sa v ozname rezortu zahraničných vecí.

Generálny štrajk pravdepodobne naruší aj plynulosť medzinárodnej leteckej, autobusovej, vlakovej, lodnej a kamiónovej dopravy.

V Grécku pôjde už o tretí generálny štrajk v poslednom období. Podobný 24-hodinový generálny štrajk ochromil Grécko 11. marca, bol na protest proti škrtom v štátnom rozpočte zameraným na vyriešenie ekonomickej krízy. Centrom Atén pochodovalo asi 10 000 odborárov, prišlo aj k potýčkam s políciou. Demonštranti niesli transparenty s nápismi ako Žiadne ústupky plutokracii či Skutočné zamestnanie, vyšší plat, a skandovali heslá ako Žiadne ďalšie ústupky či Vojna za vojnu. Štrajk postihol takmer všetky sektory gréckej ekonomiky a verejného života, nepremávala verejná doprava vrátane leteckej, v nemocniciach fungovala len pohotovosť, televízie ani rádiá nevysielali správy. Prvý generálny štrajk bol dva týždne pred 11. marcom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy