Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Novinári odhalili pedofilov, kolegovia ich odsúdili
Zdielať na
Zahraničie

Novinári odhalili pedofilov, kolegovia ich odsúdili

Zdroj: info14.com/ilustračné

Investigatívni reportéri používali na odhalenie pedofilných praktík falošnú identitu. Ich profesná organizácia to však odsúdila.

Film by mala v stredu odvysielať štátna televízia France 2 ako súčasť investigatívneho cyklu Infiltrátori. Seriál je založený na odhaľovaní zločinov pomocou skrytých kamier.

Reportéri z agentúry Capa použili internet na kontakt s ľuďmi z Francúzska a Kanady, ktorí prejavili záujem o detskú pornografiu alebo o sexuálny styk s deťmi. Novinári počas takmer celého roka predstierali, že sú len deťmi surfujúcimi po internete alebo potenciálnymi nákupcami detského porna. Vo chvíli, keď mali k dispozícii dostatok dôkazov na usvedčenie svojich obetí z trestných činov, predali ich polícii.

Problém však nastal, keď najväčší francúzsky novinársky syndikát praktiky reportérov odsúdil s tvrdením, že "ruinujú novinársku profesiu". Film odsúdil aj ľavicový denník Libération, ktorý sa vo svojom článku na titulnej strane pýta: "Novinári alebo tajní agenti?". Žurnalisti by podľa novín pri svojej práci nikdy nemali používať falošnú identitu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy