Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Predvolebnú kampaň sprevádzajú uštipačné bilbordy
Zdielať na
Zahraničie

Predvolebnú kampaň sprevádzajú uštipačné bilbordy

Zdroj: novinky.cz

V Česku majú 50 dní pred voľbami veselo.

Stratégovia politických strán si podľa servera všimli, že najmä negatívna kampaň pomocou bilbordov upriamuje väčšiu pozornosť voličov. Počas veľkonočných sviatkov pribudli viaceré plagáty osočujúce oponentov.

Usmievavý šéf sociálnych demokratov (ČSSD) Jiří Paroubek napríklad z ironických bilbordov ODS vraví: "Zruším rannú opicu. Vrátim Elvisa. Bojujem za pivo za dve koruny."

ČSSD kontruje textami "My za nič nemôžeme. Vy ste si nás zvolili". Za sloganom sa nachádzajú ešte spolu súčasný líder pravicovej ODS Petr Nečas, Ivan Langer i odstupujúci expremiér Mirek Topolánek.

Šéf mediálnej sekcie občianskych demokratov Martin Kupka pre denník Právo povedal, že volebný štáb vypracoval len dva typy bilbordov parodujúcich Paroubka. "Po republike ich visí okolo 50, kde bojuje s plchmi, mušľami a hlavonožcami, ako aj proti poplatkom u veterinára. V Prahe sú aj iné slogany, ako napr. Paroubek bojujúci za zrušenie ranného vstávania," povedal Kupka.

Politológ Jiří Pehe uviedol, že kampaň prostredníctvom veľkoplošných plagátov je pre politické strany stratovou záležitosťou. Ľudia podľa neho už volia na základe iných kritérií ako kedysi.

Strana práv občanov bývalého premiéra Miloša Zemana oslovuje na približne 500 bilbordoch sloganom "Nechceme štátny bankrot" či Nechceme Paroubka! Voľte Zemana!.

Zdielať na

Najčítanejšie správy