Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
3D mobil, na ktorý nepotrebujete špeciálne okuliare
Zdielať na
Zahraničie

3D mobil, na ktorý nepotrebujete špeciálne okuliare

Zdroj: SITA

Sharp odhalil trojrozmerný displej

Nový kryštalický 3,4-palcový displej, ktorý predstavili Japonci verejnosti uplynulý víkend je rovnako tenký ako, dnes už bežné, 2D displeje.

Novinka prichádza v čase najúspešnejšieho 3D filmu všetkých dôb Avatar a v období spustenia prvého trojrozmerného vysielania TV stanicou Sky, ktorá týmto spôsobom priniesla anglickým futbalovým fanúšikom zápas medzi Manchestrom United a Chelsie.

Vývojári však kládli veľký dôraz na technológiu, ktorá užívateľov oslobodí od nosenia špeciálnych okuliarov. A podarilo sa. Zatiaľ čo Avatar, či vysielania TV Sky bolo možné sledovať len pomocou 3D okuliarov, novinka od Sharpu si to nevyžaduje.

Vo vnímaní obrázkov na displeji sa však od filmového priemyslu líši. Kým vo filmoch 3D obraz vystupuje do popredia, trojrozmerná ilúzia pri Sharpe je orientovaná do hĺbky obrazu, teda rovnako ako pri 3D pohľadniciach. Užívateľ pritom musí pri pozeraní na displej zvoliť ten správny uhol. V opačnom prípade sa obraz javí ako rozmazaný, resp. zdvojený.

;hl=cs_CZ&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="497">

Zdielať na

Najčítanejšie správy