Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Medvedev chce prijať nové protiteroristické zákony
Zdielať na
Zahraničie

Medvedev chce prijať nové protiteroristické zákony

Zdroj: TASR/AP/Vladimir Rodionov

"Potrebujeme upriamiť našu pozornosť na konkrétne aspekty zlepšovania legislatívy zamerané na zamedzenie teroristických činov vrátane účinnej spolupráce rôznych úradov," hovorí ruský prezident.

"Potrebujeme upriamiť našu pozornosť na konkrétne aspekty zlepšovania legislatívy zamerané na zamedzenie teroristických činov vrátane účinnej spolupráce rôznych úradov," uviedol Medvedev v príhovore odvysielanom štátnou televíziou.

Pondelkové útoky na metro v ruskej metropole sa odohrali v čase rannej dopravnej špičky. Prvá explózia sa ozvala na stanici Lubjanka, nad ktorou sa nachádza sídlo Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), nástupkyne obávanej sovietskej KGB.

TASR/AP/Vladimir Rodionov

O trištvrte hodinu neskôr prišlo k druhej explózii na stanici Park kultúry. K útoku sa síce zatiaľ nikto oficiálne neprihlásil, ruská bezpečnostná služba však z nich už obvinila povstalcov zo Severného Kaukazu, kam patria nepokojné ruské republiky ako Čečensko, Dagestan, Severné Osetsko alebo Ingušsko. Nevylúčila však ani páchateľov zo zahraničia. Vyšetrovatelia zatiaľ majú dôkazy len o tom, že autormi útokov sú "ženské samovražedné atentátničky".

Zdielať na

Najčítanejšie správy