Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V rieke plávali telíčka 21 detí, išlo o odpad z nemocníc!
Zdielať na
Zahraničie

V rieke plávali telíčka 21 detí, išlo o odpad z nemocníc!

Zdroj: chinadaily.com

Telá 21 detí objavili v utorok miestni obyvatelia v rieke vo východnej časti Číny neďaleko mesta Ťining, pričom existuje podozrenie, že ich tam ako odpad mohla vyhodiť neďaleká nemocnica.

Vek detí, ktorých telá objavili v provincii Šan-tung, nebolo možné presne zistiť, no podľa ich veľkosti to boli pravdepodobne novorodenci, ktorí podľahli nejakej chorobe, alebo plody po interrupciách, informovala agentúra Beijing News.

Podľa svedkov niektoré z detí mali na nohách štítky s dátumami narodenia a menami matiek, no úrady aj naďalej pátrajú po tom, z ktorej nemocnice pochádzajú, píšu čínske médiá. Jedno z tiel sa nachádzalo v plastikovom vrecku s označením "nemocničný odpad".

Čong Chaitchao, predstaviteľ ťininských zdravotníckych úradov, predpokladá, že telá mohli byť uložené do odpadkového kontajnera a niektoré z nich pravdepodobne "spadli do neďalekej rieky". Túto teóriu zatiaľ nik nepotvrdil, pretože vyšetrovanie nie je ukončené.

Umelé prerušenie tehotenstva je v Číne bežné - každý rok ich čínske úrady zaznamenajú 13 miliónov. Príčinou je vládna "politika jedného dieťaťa", ktorá v počte detí obmedzuje väčšinu párov žijúcich v mestách. Táto politika čelí všeobecnej kritike najmä pre rastúci počet interrupcií v krajine.

Zdielať na

Najčítanejšie správy