Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lídrom 36. ročníka aljašského Iditarodu Willomitzer
Zdielať na
Zahraničie

Lídrom 36. ročníka aljašského Iditarodu Willomitzer

Iditarod Trail - aktuálne poradie. <b>Pozrite si VIDEO</b>

V nedeľu začali 96 účastníci ukrajovať prvé míle zo súťažnej trate 36. ročníka tradičných aljašských pretekov psích záprahov Iditarod Trail z Anchorage do Nome.

Na štvrtom kontrolnom bode vo Skwentne viedol Kanaďan Gerry Willomitzer pre americkou dvojicou Jeff King, Ramey Smith. Obhajca vlaňajšieho triumfu Lance Mackey figuruje priebežne na 7. priečke a stále má reálnu šancu zopakovať svoje historické double, keď sa stal prvým mašérom, ktorý v jednom roku uspel v oboch prestížnych diaľkových pretekoch psích záprahov - Yukon Quest International (1600 km) a Iditarodu (1750 km).

Mašéri záprahov so 16 psami súperia v náročných podmienkach aj o prémiu 875 000 dolárov, ktorú si v cieli v Nome rozdá tridsiatka najlepších. V tomto roku organizátori registrujú rekordnú účasť, medzi 96 posádkami je aj 6 víťazov. Trať pozostáva z 24 kontrolných bodov.

Iditarod Trail - aktuálne poradie:
1. Gerry Willomitzer (Kan.), 2. Jeff King, 3. Ramey Smyth, 4. Aliy Zirklová (všetci USA), 5. Kjetil Bäcken (Nór.), 6. Scott Smith, 7. Ken Anderson, 8. Rick Casillo, 9. Matt Hayashida, 10. Lance Mackey (všetci USA)

Zdielať na

Najčítanejšie správy