Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická nehoda si vyžiadala 8 obetí
Zdielať na
Zahraničie

Tragická nehoda si vyžiadala 8 obetí

Osem ľudských životov si včera večer vyžiadala havária na rýchlostnej ceste R7 pri Panenskom Týnci na Lounsku v Českej republike. <b>VIDEO: Rekonštrukcia nehody</b>

Osem ľudských životov si včera večer vyžiadala havária na rýchlostnej ceste R7 pri Panenskom Týnci na Lounsku v Českej republike. 

Stretli sa tam nákladné auto, mikrobus a osobný automobil. Všetci, čo nehodu neprežili cestovali v mikrobuse. Vodič osobného auta bol zranený iba ľahko. Príčinu havárie polícia vyšetruje, uviedla miestna polícia.

ČTK/Libor Zavoral

Havária sa stala okolo 18:30. Podľa polície vodič osobného vozidla Škoda Fabia Combi, idúci v smere od Prahy do Louny, v mieste rozšírenia vozovky do dvoch rýchlostných pruhov začal predbiehať pred ním idúci kamión. V opačnom smere išla v tom momente dodávka. Osobné auto a dodávka sa bočne zrazili a náraz vychýlil dodávku do protismeru, kde čelne narazila do kamiónu.

ČTK/Libor Zavoral

Je to najtragickejšia dopravná nehoda v Česku od marca 2003, kedy pri juhočeských Nažidel zahynulo 19 cestujúcich v autobuse. Havária si vyžiadala i dvadsiatu obeť, ktorá podľahla o tri roky neskôr následkom zranení.

ČTK/Libor Zavoral

Server Novinky uviedol, že podľa zasahujúcich hasičov patrí havarovaná dodávka stavebnej firme. Potvrdzujú to aj fotografie zverejnené serverom Deník, na ktorých je vidieť zdemolovaná modrá dodávka s nápismi stavebníctvo a vodoinštalácia. Vedľa nej stojí biely kamión s návesom. Niekoľko desiatok metrov ďalej stojí poškodená strieborná škodovka.

internet

Cestnú komunikáciu polícia okamžite po havárii uzavrela, na mieste boli vyšetrovatelia aj súdni znalci. Ešte o 22:15 boli obete uväznené v havarovanom aute.

Zaujímavú animácie celej nehody priniesol spravodajský portál idnes.cz. Je na nej presne vidieť, ako sa celá tragédia odohrala a ako nezodpovedne sa zachoval muž za volantom vo Fabii, ktorý nakoniec vyviazol iba so zranením. Zábery priniesol aj spravodajský portál Českej tlačovej kancelárie a pripájame aj vlastný video-materiál z miesta tragédie.

V októbri 2001 na totožnej ceste sa na obchvate Loun zrazili dve osobné autá. V jednom cestovali tri ženy, v druhom rodina s dvoma deťmi. Všetci zahynuli. Priamo na mieste zomrelo šesť ľudí. Žena, ktorá svojou nepozornosťou haváriu zavinila, podľahla o niekoľko dní zraneniam v nemocnici.

Neďaleko obce Nažidla na Českokrumlovsku havaroval poschodový autobus. Vozidlo išlo v protismere a následne spadlo z asi sedemmetrového zrázu. Pre nehode zahynulo 19 cestujúcich, ďalších 34 utrpelo zranenia. Ďalší človek zomrel na následky havárie v roku 2006.

2. februára 1999 – Neďaleko obce Středokluky (Praha-západ) narazil vodič linkového autobusu do odstavenej Tatry a osobného auta. Výsledkom bolo desať mŕtvych a 15 vážne zranených.

 Šesť obetí:

28. augusta 2004 - V obci Gajer neďaleko Litomyšle narazila dodávka do osobného auta, v ktorom išli dve rodiny na dovolenku. Zomreli štyria dospelí a dve deti v osobnom aute. Prežil len ročný chlapec, ktorý spal v batožinovom priestore.

13. novembra 2004 - Šesť mŕtvych a rovnaký počet zranených si vyžiadala nehoda slovenského autobusu na diaľnici D1 neďaleko Domašova na Brněnsku. Do autobusu, ktorý vychádzal z odpočívadla, zozadu narazil kamión. 16. júla 2006 - Šesť mŕtvych a niekoľko zranených si vyžiadala nehoda autobusu na druhom kilometri diaľnice D8 pri obci Zdib neďaleko Prahy. Vozidlo narazilo do piliera mostu.


   
  

    

Zdielať na

Najčítanejšie správy