Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Rakúsku otrávili politika jedovatou pralinkou
Zdielať na
Zahraničie

V Rakúsku otrávili politika jedovatou pralinkou

Zdroj: Geraldine

Jej obeťou sa stal Hannes Hirtzberger, starosta malej podunajskej obce Spitz an der Donau.

Veľký rozruch vyvolala v celom Rakúsku záhadná otrava miestneho politika na severe krajiny. Jej obeťou sa stal Hannes Hirtzberger, starosta malej podunajskej obce Spitz an der Donau.

Teraz leží v umelom spánku v nemocnici v Kremži a jeho život už nie je ohrozený.

Starosta našiel v piatok vo svojom aute na parkovisku krabičku praliniek a za stieračom lístok s anonymným pozdravom. Keď jednu z nich zjedol, prišlo mu zle a upadol do bezvedomia. Vyšetrovatelia zistili, že pralinka bola otrávená strychninom.

Hirtzbergerovi blízki ani obyvatelia obce si útok nedokážu vysvetliť, pretože starosta bol vraj obľúbený. Jediné spory, ktoré mal, boli plány výstavby ochrany proti veľkej vode a pokutovanie majiteľov psov za znečisťovanie miestnej  promenády ich miláčikov. Že by niekto vraždil kvôli takým drobnostiam, nechce  nikto veriť.

Polícia vylúčila súkromný motív a preveruje najprv starostovú politickú a profesionálnu činnosť. Zároveň vydala varovanie pre všetkých politikov a verejne činných ľudí, aby neotvárali žiadne anonymné darčeky, ale oznámili ich výskyt polícii.

Útok by možno mohol súvisieť s blížiacimi sa voľbami, ktoré sa v Dolných Rakúsciach uskutočnia 9. marca, myslia si kriminalisti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy