Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Naomi Campbellová spovedala prezidenta Cháveza
Zdielať na
Zahraničie

Naomi Campbellová spovedala prezidenta Cháveza

Zdroj: SITA/AP/Fernando Llano

Za "rebelujúceho anjela" ktorý sa nebojí priamo povedať, čo si myslí, označila venezuelského prezidenta Huga Cháveza supermodelka Naomi Campbellová, ktorá s ním robila interview.

Za "rebelujúceho anjela," ktorý sa nebojí priamo povedať, čo si myslí, označila venezuelského prezidenta Huga Cháveza supermodelka Naomi Campbellová, ktorá s ním robila interview.

Kakaová kráska dostala podľa agentúry AFP možnosť pohovoriť si s ľavicovým vodcOm v rámci svojej novej funkcie redaktora pre britský magazín GQ, ktorý uverejňuje rozhovory s poprednými politikmi, športovcami a humoristami.

V článku, ktorý sa objaví vo štvrtkovom vydaní časopisu, Campbellová podľa AFP pripúšťa, že jej bolo jasné, že voľba spovedajúceho človeka bude kontroverzná. Zároveň ale dodává, že ju k ceste do Venezuely neviedli politické dôvody.

"Vždy som počúvala, že Hugo Chávez je ľudový prezident, a chcela som sa presvedčiť, či je to pravda... Nechcela som Cháveza hodnotiť, alebo posudzovať v súvislosti s jeho politickými názormi, aj keď sa s nimi netají," napísala. 

Podľa Campbellovej je venezuelský vodca "priamy a nebojácny, ale nie hrozivý či nerozumný."

Venezuelčania jej pripadali šťastnejší ako pri jej predošlej návšteve pred desiatimi rokmi, kedy do krajiny zavítala kvôli fotografovaniu pre magazín Sports Illustrated.

Chávez, ktorý kedysi v prejave k Valnému zhromáždeniu OSN označil Georga Busha za "diabla" sa nechal v rozhovore počuť, že americký prezident je podľa neho "úplný šialenec" a Condoleezza Riceová "ministerkou zahraničia genocídnej vlády."

Na otázku, či podozrieva Busha, že ho chce zabiť, odpovedal: "Myslím, že áno. On a jeho spoločníci."

 
    

Zdielať na

Najčítanejšie správy