Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Amsterdam chce zrušiť povestnú "štvrť červených lucerien"
Zdielať na
Zahraničie

Amsterdam chce zrušiť povestnú "štvrť červených lucerien"

Zdroj: Joj.sk

Slávne výklady amsterdamskej "štvrti červených lucerien", v ktorých prostitútky vystavujú záujemcom bez hanby svoje prednosti, sa stanú vzácnym javom.

Slávne výklady amsterdamskej "štvrti červených lucerien", v ktorých prostitútky vystavujú záujemcom bez hanby svoje prednosti, sa stanú vzácnym javom. 

Amsterdamská radnica plánuje vyčistiť vykričané oblasti a odstrániť v nich zločinnosť. Starosta Amsterdamu Job Cohen dnes povedal, že zlegalizovanie prostitúcie v roku 2000 nesplnilo očakávania zníženia kriminality spojenej s prostitúciou. "Chceme to zvrátiť, a to najmä v súvislosti so zneužívaním žien v sexuálnom priemysle", prehlásil. 

Mesto plánuje odpredaj domov v oblasti komerčným developerom a nasadenie tvrdšieho kurzu proti pasákom a proti drobnej kriminalite. Celé bloky domov majú zmeniť ráz okolia - vznikne viac bytov, obchodov, reštaurácií a hotelov.

Eskort servisy, ktoré spravidla nie sú registrované, budú musieť mať licenciu, pevnú adresu a telefónnu linku. Takisto sa budú musieť podrobovať finančnému auditu. 

Cohen vyjadril nádej, že sa projekt úspešne zrealizuje do roku 2012. 

   

Zdielať na

Najčítanejšie správy