Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Päť mŕtvych a päť zranených pri streľbách na veriacich
Zdielať na
Zahraničie

Päť mŕtvych a päť zranených pri streľbách na veriacich

Zdroj: REUTERS/ilustračné

Dvaja neznámi muži si vyhliadli veriacich príslušníkov dvoch kostolov v USA v Colorade. Prvý strieľal v stredisku na prípravu kresťanských misionárov, druhý o niekoľko hodín neskôr pri evanjelickom kostole.

Päť mŕtvych a najmenej päť zranených si v nedeľu vyžiadala streľba pri dvoch cirkevných objektoch v Spojených štátoch.

Pri prvom incidente zabil neznámy útočník dvoch ľudí a rovnaký počet poranil v stredisku na prípravu kresťanských misionárov na predmestí Arvada coloradského Denveru. Zhruba o 12 hodín neskôr pri kostole v meste Colorado Springs ozbrojený muž zastrelil jedného človeka a štyroch ďalších zranil, pokým ho ochranka objektu nezneškodnila.

REUTERS

Oznámil to dnes veliteľ polície v Colorado Springs na tlačovej konferencii, ktorú vysielala v priamom prenose televízna stanica CNN.

Miesta oboch útokov sú od seba vzdialené asi 105 kilometrov. Coloradská polícia preto vyšetruje i možnú spojitosť medzi oboma prípadmi.

Výstrely na denverskom predmestí padli v noci zo soboty na nedeľu. Podľa svedkov prišiel do strediska asi 20-ročný beloch v tmavej vetrovke a pýtal sa, či by v centre nemohol prenocovať. Personál ho odmietol a muž začal strieľať. Zabil mladého muža a ženu a zranil dvoch ďalších mužov. Potom z miesta činu utiekol.

REUTERS

Druhý incident sa odohral na parkovisku pri evanjelickom kostole New Life v meste Colorado Springs. Muž v čiernom kabáte tam krátko popoludní miestneho času začal strieľať po veriacich, ktorí išli do kostola. Než ho jeden člen bezpečnostnej služby kostola zneškodnil, zabil jedného človeka a postrelil najmenej štyroch ďalších. Stav niektorých z nich je údajne vážny.

Zdielať na

Najčítanejšie správy