Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda na leteckom dni, lietadlo sa zrútilo na diaľnicu
Zdielať na

Nehoda na leteckom dni, lietadlo sa zrútilo na diaľnicu

BRIGHTON / Padajúce historické lietadlo a následný náraz do štyroch áut idúcich po neďalekej diaľnici. To sa udialo pri leteckej prehliadke na juhu Anglicka. Stroj okamžite po páde začal horieť a z miesta stúpal hustý čierny dym. Podľa záchranárov zahynulo sedem ľudí, jedného previezli v kritickom stave do nemocnice a ďalších desať je zranených.

Pri leteckej prehliadke v južnom Anglicku blízko letoviska Brighton sa v sobotu zrútilo historické lietadlo. Pri páde narazilo do najmenej štyroch vozidiel idúcich po neďalekej diaľnici.

Stroj po zrútení začal horieť a z miesta stúpal hustý čierny dym. Pilota stihli ľudia z horiacich trosiek údajne vytiahnuť.

Podľa policajného vyhlásenia, z ktorého citoval denník The Telegraph, je na mieste niekoľko zranených. Lietadlo podľa denníka zrejme zasiahlo i cyklistu.

Hawker Hunter

Na miesto dorazili záchranári. Polícia diaľnicu A27 uzavrela a upozornila vodičov, aby si zvolili obchádzky. Havarovaný stroj bol Hawker Hunter, jednomiestne britské prúdové stíhacie lietadlo z 50. rokov minulého storočia.

Podľa jedného zo svedkov predvádzalo lietadlo akrobatický prvok, ale už ho nestihlo dokončiť. Zrútilo sa na diaľnicu a skončilo v priľahlom lesíku.

"Hunter vzlietol z letiska, preletel nám nad hlavami a začal robiť premet, aby sa vrátil späť na letisko. Ale keď bol dole, zdalo sa, že stráca výkon, a spadol na zem bruchom dole," opísal britskému denníku svedok havárie Tony Wallace.

Ďalší svedkovia na Twitteri hovoria o zasiahnutých autách a motocykloch na diaľnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy