Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Slovensku zomreli dvaja Česi, nadýchali sa výparov
Zdielať na

Na Slovensku zomreli dvaja Česi, nadýchali sa výparov

VRÚTKY / Dvaja muži z Moravy zomreli na tamojšej železničnej stanici. Nadýchli sa pri čistení cisterny a prišla smrť. Zrejme jeden z nich pri práci ignoroval základné bezpečnostné predpisy.Druhý muž pravdepodobne zomrel pri pokuse zachrániť kolegu.

"Dvaja českí pracovníci zomreli v piatok na severe Slovenska potom, čo sa počas kontroly vlakovej cisterny nadýchali výparov neznámej látky," informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová.

K nešťastiu došlo na železničnej nákladnej stanici v meste Vrútky. Zamestnanci nemenovanej pražskej firmy vo veku 26 a 31 rokov mali podľa Balogovej skontrolovať cisternu.

Bez ochranného odevu

"Je to vysoko pravdepodobné, že tam došlo k nadýchaniu sa bližšie neurčenými splodinami," povedal súdny lekár Andrej Hartman.

Policajná hovorkyňa uviedla, že z doteraz neznámych príčin obaja muži skončili v cisterne. Z nej ich v bezvedomí vyprostili hasiči. Privolaní záchranári začali ihneď s resuscitáciou, ale pracovníkov sa zachrániť už nepodarilo.

"Záchranári na mieste zdravotníckeho zásahu jednej osobe poskytli neodkladnú rozšírenú resuscitáciu," hovorí Andrej Hirjak z OS ZZS. 

Ani jeden z Čechov nemal na sebe ochranný odev. "Príslušníci záchrannej brigády hasičského záchranného zboru v Žiline odobrali vzorku neznámej látky, ktorá sa nachádzala v cisterne," tvrdí riaditeľ KR HaZZ Jaroslav Kapusniak.

Na mieste bola redaktorka Iveta Marešová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy