Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cisterna s naftou vletela do rodinného domu, odrazila plynovú prípojku
Zdielať na

Cisterna s naftou vletela do rodinného domu, odrazila plynovú prípojku

KLUKNAVA / Extrémne nebezpečný zásah majú za sebou krompašskí hasiči. V Kluknave sa skombinovali dve vysoko horľavé látky. Cisterna plná paliva zdemolovala plynovú prípojku.

Vodič cisterny zišiel mimo cestu. Cestou trafil plynovú prípojku. Plyn začal unikať v obrovskom množstve.  Obyvatelia domu v čase nehody neboli doma. Akurát sa prechádzali po dedine, keď počuli silný náraz a hrozivý zvuk syčiaceho plynu.

"Silno, aj ten zápach bol silný. Kto sa nebojí o svoj dom," hovorí obyvateľka domu. Jednotka privolaných hasičov však bez váhania začala riešiť unikajúci plyn. Necelých 10 metrov od prípojky bola cisterna s 35 tisícami benzínu a nafty.

"Najprv sme začali skrápať vysokým tlakom a provizórne sme zastavili dreveným kolíkom. Prišli plynári potom, stlačili to dokopy a zvarili to," tvrdí veliteľ zásahu Mikuláš Papp.

Palivo neuniklo

Šťastím bolo, že sa cisterna nepoškodila a palivo neunikalo. Chlapi boli pripravení na najhoršie. Vodič nákladiaku ošetrenie nepotreboval. Osudnou sa mu stala krajnica. Desiatky metrov pred domom ho stiahlo pod cestu a rozbehnutý kamión už nedokázal vrátiť naspäť. Na cestu  nepojazdný niekoľkotonový kolos dostali až špecialisti z odťahovky.

Obyvatelia domu sú teraz zúfalí. Nie je isté, kto zaplatí škody. Budú ich však vymáhať od spoločnosti, ktorej kamión patril. "Obidvaja spoluvlastníci tejto nehnuteľnosti sú zdravotne ťažko postihnutí občania, ktorí majú vážne zdravotné problémy a nemajú na to financie, aby túto škodu mohli sami zvládnuť," tvrdí sestra jedného z obyvateľov domu Mária Vaščáková.

Na mieste bol redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy