Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Takmer 2 000 litrov neznámej látky sa dostalo do kanála i na pole
Zdielať na
Krimi

Takmer 2 000 litrov neznámej látky sa dostalo do kanála i na pole

KEŽMAROK / Takmer dvetisíc litrov neznámej látky sa dostalo do odvodňovacieho kanála a aj na pole za obcou Žakovce. Hasiči tekutinu zachytávali niekoľko hodín. Ako sa tam dostala, zatiaľ nie je jasné.

Vytečená látka bola v odvodňovacom kanáli i na poli. "Našou úlohou bolo zabrániť presaku tejto tekutiny do vodného toku a činnosť spočívala v odčerpaní do pristavenej cisterny. Vo vodnom toku sme urobili nornú stenu," ozrejmil veliteľ zásahu Jaroslav Vojtaššák.

Hasičom sa po niekoľkohodinovej práci podarilo zachytiť látku tak, aby sa nedostala do potoka. Tekutinu odčerpávali do cisterny, ktorú pristavili pracovníci z neďalekej skládky odpadu.

"Ale nič sa nestalo," zneli stručné slová zamestnanca skládky odpadov.

Úmysel či presak

Kompetentní vyšetrujú, či niekto tekutinu vylial úmyselne, alebo išlo o takzvaný presak z neďalekej nádrže. Expertíza odobratých vzoriek ukáže, o akú látku išlo.

"Ak z výsledkov rozboru zo zaistených vzoriek vznikne podozrenie, že došlo k spáchaniu trestného činu, začne v prípade konať i polícia. Momentálne sa vecou zaoberá Inšpekcia životného prostredia v Košiciach," ozrejmil prešovský krajský hovorca Daniel Džobaník.

Neznámu tekutinu odstraňovali hasiči niekoľko hodín, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy