Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Oprava prasknutého potrubia v Bratislave je v nedohľadne
Zdielať na

Oprava prasknutého potrubia v Bratislave je v nedohľadne

BRATISLAVA / Vodovodné potrubie na Košickej ulici v Bratislave, ktoré v pondelok v noci prasklo, bolo podľa kompetentných zastarané a opoptrebované. Hoci majú vypracované plány na výmenu viacerých takýchto starých rúr, dôvod, prečo sa tak nedeje sú chýbajúce peniaze.

Potrubie prasklo pod oknami na Košickej ulici pred polnocou. Na rúre, ktorá zásobovala celú štvrť, sa tlakom vytvorila obrovská diera a voda striekala do výšky asi dvoch metrov.

Zaplavilo celú ulicu, pivnice, obchody a garáže. Voda odstavila elektrinu i kúrenia v okolitých domoch.

Pracovníci bratislavskej vodárenskej spoločnosti haváriu okamžite riešili. Po vyše dvoch hodinách odstavili vodu a poškodené potrubie opravili.

"O piatej hodine nad ránom sa začalo pracovať a večer to už bolo urobené. Zásobovanie pitnou vodou sme vyriešili poprepájaním rozvodov, aby obyvatelia neboli bez nej," uviedol Alexander Buzinkay, hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti.

TV JOJ

Aj po viac ako dvadsiatich štyroch hodinách mali hasiči plné ruky práce. Odčerpávali z miesta havárie vodu.

"Odčerpávame vodu z druhého podlažia, kde zostalo pod vodou osem áut. Otvorili sme aj výťahové šachty," ozrejmuje veliteľ zásahu Ján Matúšek.

Poškodených odškodnia

Po havárii vytieklo za takmer tri hodiny vyše päťtisíc metrov kubických vody. Tekutina spôsobila rozsiahle škody.

Kompetentní však chcú poškodených odškodniť, keďže ide o poistnú udalosť. "Chceme poprosiť všetkých, ktorým voda zatopila priestory a spôsobila škody, aby sa prihlásili na Bratislavskej vodárenskej spoločnosti," dodal Matúšek.

Keďže ide o nehodu, nemusia sa obyvatelia mestskej časti obávať, že budú za vodu doplácať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy