Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Michaľanoch tečie z vodovodu kakao
Zdielať na

V Michaľanoch tečie z vodovodu kakao

MICHAĽANY / Obyvatelia Michalian (okr. Trebišov) majú vážny problém. Hoci sú napojení na verejný vodovod, v príbytkoch im ale tečie nepitná voda. Podľa vodární je dôležitá kvalita a nie farba.

V obci Michaľany sa už mesiac zaoberajú vodou. Obyvatelia neveria, že to, čo im tečie z vodovodných kohútikov, je pitná voda.

Vodárne nesúhlasia. "Dodávaná voda je stále pitná, zmenili sa iba jej senzorické vlastnosti," píše sa v stanovisku Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti.

Tekutina má hnedú farbu a je kalná. Viaceré domácnosti si nakúpili filtračné mechanizmy, no nepomáha to.

Sťažuje život

Zafarbená voda komplikuje denno-denný chod príbytkov. Obyvatelia sa sťažujú, že sa boja variť, prať odev. Tvrdia, že sa im z tej zakalenej tekutiny kazia aj spotrebiče.

Miestni sú z celej situácie nervózni. Nikto ich doteraz neinformoval o akomkoľvek probléme a jeho riešení. 

Vodárne príčinu komplikácii poznajú. Listom to vraj oznámili obecnému úradu ešte v marci.

"Z dôvodu zabezpečenia dodávky vody z vodného zdroja Starina do vodojemu Viničky sa realizoval preplach prívodného radu," stojí v stanovisku.

Urobili všetko

Vodári už vraj urobili všetko preto, aby došlo k náprave. Domácnostiam ale  dochádza trpezlivosť. Stále totiž platia za vodu, ktorá im komplikuje každodenný život.

"Ihneď po  oznámení zhoršenej kvality vody, bolo zabezpečené odkalenie celej rozvodnej siete v obci," píše sa v stanovisku vodární.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy