Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Zúfalí trnavskí policajti. Samá pleseň a zatečené steny
Zdielať na

Zúfalí trnavskí policajti. Samá pleseň a zatečené steny

TRNAVA / Trnavskí policajti pracujú v otrasných podmienkach! Sedia v budove plnej plesní, zatekajúcich okien a údajne aj bez pitnej vody. Hovoria, že sú už zúfalí a nevedia na koho sa majú obrátiť. Vedenie ich vraj nepočúva.

V budove polície na Žarnovej ulici v Trnave pracuje denne podľa policajtov, s ktorými sme sa rozprávali, takmer 200 ľudí.

Zatečené okná, steny, plesne

Sedí tam napríklad kriminálka, ale aj kolegovia z ostatných oddelení tam vraj majú svoje sklady. Priestory, v ktorých pracujú, sú podľa nich v dezolátnom stave. No a poslali nám aj fotografie, na ktoré môžete pozrieť aj vy. Zatečené steny, okná, či plesne. To je ich každodenná realita, v ktorej pracujú. "Do okien si musíme dávať handry, tesníme si to ako sa dá. Je tam potuchnutý smrad, pleseň na stenách, na chodbách," hovorí jeden z policajtov.

Čo na to vedenie?

Situáciu sa vraj snažili riešiť aj s vedením, no bezúspešne. A aj pre strach o pracovné miesto vystupujú policajti anonymne. Dokonca hovoria o tom, že okrem neznesiteľného zápachu nemajú ani pitnú vodu, čo ale zas vedenie polície odmieta. Hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová: "V objekte sa nachádzajú vodovodné rozvody, prostredníctvom ktorých je zabezpečená pitná voda pre príslušníkov polície."

Tamojší policajt kontruje: "Nikdy tam pitná voda nebola. Nakoľko nám aj vedenie hovorí, že tá voda je pitná, dávali sme si urobiť rozbory, jednoducho tá voda je nepitná." O podmienkach, ktoré policajti opisujú, sme sa chceli presvedčiť aj na vlastné oči. Do budovy nás však s kamerou nevpustili s odôvodnením, že podlieha špecifickému režimu.

Rekonštrukcia je zaradená do plánu...

Hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová: "Na rekonštrukciu bola vypracovaná projektová dokumentácia a bolo aj schválené stavebné povolenie, rekonštrukcia bola zaradená do plánu investičných akcií." Kedy sa ale s opravami začne, to sme sa nedozvedeli. A tak policajtom zatiaľ nezostáva nič iné ako zaťať zuby a zhlboka sa nadýchnuť

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Policajti_Trnava_otrasné_podmienky

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy